Siirry suoraan sisältöön

Kysy hyvinvointialueesta ja seuraa ennakkoäänestyksen etenemistä – yleisötilaisuus etänä 18. tammikuuta kello 12–13.30

17.1.2022

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue järjestää tiistaina 18. tammikuuta Teamsin välityksellä kaikille avoimen kyselytilaisuuden. Tilaisuudessa kuullaan lyhyet alustukset hyvinvointialueen valmistelusta ja vastataan mahdollisimman moneen ennakkoon ja tilaisuuden aikana lähetettyyn kysymykseen.

Tilaisuudessa alustamassa ja kysymyksiin vastaamassa ovat Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen muutosjohtaja Ilkka Luoma, järjestämisen vastuuvalmistelija Kirsti Ylitalo-Katajisto, osallisuuden ja yhdyspintojen vastuuvalmistelija Marjukka Manninen, pelastustoimen vastuuvalmistelija Petteri Helisten ja POPsoten hankejohtaja Jouko Luukkonen. Tilaisuuden juontavat viestinnän vastuuvalmistelija Laura Paloheimo ja osallisuusasiantuntija Liisa Jurmu.

Ilmoittautumista ei tarvita. Linkki kokoukseen löytyy tältä sivustolta.

Äänestysaktiivisuudesta kisa menossa

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue on haastanut Kainuun, Keski-Pohjanmaan ja Lapin hyvinvointialueet eli koko pohjoisen yhteistyöalueen kisaamaan äänestysaktiivisuudesta aluevaaleissa.

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue kannustaa kaikkia asukkaita, yrityksiä, järjestöjä ja muita yhteisöjä haastamaan läheisiään, työntekijöitään ja sidosryhmiään äänestämään aluevaaleissa.

Palkkioksi Pohjois-Pohjanmaalla tarjotaan torikahvit siinä kunnassa, jossa äänestetään vilkkaimmin.

Haastekisan idea on peräisin Pohjois-Karjalasta, joka haastoi Etelä- ja Pohjois-Savon äänestyskisaan. Leikkimielisen kisan takana on äänestysinnon kasvattaminen ja aluevaaleihin liittyvän tiedon levittäminen.

Kisasta innostuttiin heti Pohjois-Pohjanmaan valmistelussa. Muutosjohtaja Ilkka Luoma kertoo, että alueella tarvitaan monenlaisia keinoja äänestäjien aktivoimiseksi ensimmäisissä aluevaaleissa. Pohjoinen yhteistyöalue koettiin luontevaksi haastekumppaniksi. Myönteistä on, että naapurit tarttuivat leikkimieliseen haasteeseen ja äänestäjiä kilpakosiskellaan myös muilla pohjoisilla hyvinvointialueilla.

Ensimmäistä kertaa järjestettävissä aluevaaleissa valitaan hyvinvointialueille valtuutetut, joiden tehtävänä on päättää sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä pelastustoimen palveluista Pohjois-Pohjanmaalla. Pohjois-Pohjanmaalla valtuutettuja valitaan 79. Aluevaltuusto kokoontuu ensimmäisen kerran 1.3.2022.

Ennakkoäänestys päättyy tiistaina 18.1. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 23.1.

Ennakkoäänestyksen aktiivisuutta alueittain voi seurata vaalit.fi-sivujen tulospalvelussa.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue järjestää 18. tammikuuta klo 12-13.30 Teamsin välityksellä kyselytilaisuuden. Linkki tämän jutun ohessa. Kuva: PPHSP

Lue myös

Lue lisää aiheesta