Siirry suoraan sisältöön

Kysely huoltajille: Miten peruskoulujen viestintää tulisi kehittää?

18.2.2021

Mistä koulun asioista sinä vanhempana haluaisit tietää enemmän? Entä miten ja missä kanavissa toivoisit lapsesi koulun sinulle viestivän sekä miten koulut viestinnässään onnistuvat? Näihin kysymyksiin pääset vastaamaan Oulun kaupungin sivuilla olevassa kyselyssä.

Maailman muuttuessa myös opetusta ja oppimista kehitetään. Huoltajan voi kuitenkin joskus olla vaikeaa pysyä mukana kaikissa muutoksissa.

Jotta lasten ja nuorten oppimista voidaan tukea parhaalla mahdollisella tavalla niin koulussa kuin kotonakin, on tärkeää löytää toimivia viestinnän muotoja koulujen ja huoltajien välille.

Esi- ja perusopetuksen huoltajille suunnatussa kyselyssä pääset kertomaan, mistä perusopetukseen liittyvistä aiheista juuri sinä huoltajana haluaisit saada lisää tietoa. Kysymme sinulta myös, miten ja missä kanavissa toivoisit lapsesi koulun sinulle viestivän sekä miten koulut viestinnässään onnistuvat.

Kyselyyn vastaaminen vie noin 5–10 minuuttia. Lomakkeella annetut vastaukset ovat anonyymejä eivätkä yksittäiset vastaajat ole tunnistettavissa vastauksista.

Kysely toteutetaan Oulun lisäksi Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Tampereella ja Turussa.

 Kysely on osa Opetushallituksen rahoittamaa Teemme tulevaisuuden tekijöitä – peruskoulu on parasta! -hanketta, jota toteuttavat yhteistyössä Helsingin, Espoon, Vantaan, Tampereen, Turun ja Oulun kaupungit. Hankkeen tarkoituksena on lisätä huoltajien ja päättäjien ymmärrystä nykymuotoisesta perusopetuksesta sekä kehittää perusopetuksen viestintää. 

Kyselyyn on avoinna 7.3.2021 asti ja siihen voi vastata suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Pääset vastaamaan kyselyyn osoitteessa: https://response.questback.com/helsinginkaupunki/viestintakysely

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Jotta lasten ja nuorten oppimista voidaan tukea parhaalla mahdollisella tavalla niin koulussa kuin kotonakin, on tärkeää löytää toimivia viestinnän muotoja koulujen ja huoltajien välille. Vastaa oheiseen kyselyyn! Kuva:kaupungin kuva-arkisto

Lue myös

Lue lisää aiheesta