Siirry suoraan sisältöön

Kuuska Soi keräsi yli 5000 kävijää Kuusisaareen

23.8.2021

Jo viidettä kertaa Kuusisaaressa järjestetty Kuuska soi -festivaali keräsi viime lauantaina 21. elokuuta yli 5 000 kävijää.

Kahden lavan festivaaliksi kasvanut Kuuska Soi järjestettiin lauantaina Kuusisaaressa jo viidettä kertaa.  Rajoitetulla kapasiteetilla järjestetty festivaali keräsi yli 5000 kävijää ja musiikista ja festivaalitunnelmasta nautittiin elokuisen iltapäivän ja illan aikana.

Tänä vuonna Kuuska Soissa esiintyivät walesilainen Bonnie Tyler sekä kotimaiset Kaija Koo, Stig, Arttu Wiskari, Mikael Gabriel, Uniklubi, Mamba, Neon 2, Ida Paul & Kalle Lindroth, Joel Herttua ja Klamydia. 

Kuuska Soi sai alkunsa vuonna 2017 järjestetystä Kuuskan paluu -tapahtumasta. Ensimmäinen Soi-festivaali järjestettiin Oulussa kesällä 2018, jolloin Kuuska Soi keräsi noin 13 000 kävijää.

Kaupunkifestivaaleille oli kysyntää ja seuraavana kesänä Soi -festivaalit järjestettiin Oulun lisäksi myös Salossa ja Järvenpäässä. Kesällä 2021 Soi -festivaaleja on järjestetty Oulun lisäksi myös Salossa, Kemijärvellä, Kotkassa ja Järvenpäässä, jossa musiikista nautti peräti 15 000 festivaalivierasta.  Kesän päättää tulevan viikonlopun Tampere Soi -festivaali.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
1970-luvulla uransa aloittanut Bonnie Tyler lauloi oululaisille viime lauantaina Kuusisaaressa. Kuva: Esa Eirola

Lue myös

Lue lisää aiheesta