Siirry suoraan sisältöön

Kuusi pöljää on ylistyslaulu kesälle ja ystävyydelle

31.5.2022

Kuusi pöljää on kikkailematon Misfitsin inspiroima punkpaahto, joka palaa oululaisen Saa kiljua -bändin perustamisen juurisyihin: ystävyyteen. Neljä näistä kuudesta pöljästä perusti bändin vuonna 2019 tavoitteenaan pitää hauskaa ja soittaa rokkia.

Kuusi pöljää -biisi on kolmas sinkku syksyllä julkaistavalta esikoisalbumilta.

”Sekoilua yhdessä since ’04 voisi olla alaotsikko. Biisi perustuu tositapahtumiin ex-rumpalimme Villen suvun mökillä, joka toimi kaveriporukan kokoontumispaikkana useita vuosia”, kertoo laulaja Tiina Vaattovaara.

 ”Siellä on jaettu ilot ja surut sekä koettu kuolemattomia hetkiä. Biisin lyriikkaan on koottu kaikista jäsenistä joku mökkireissulta mieleenpainunut asia”, Vaattovaara paljastaa.

Ystävykset yhteisillä sävelaalloilla

Bändin kokoonpano on alusta lähtien koostunut läheisistä kavereista, eikä soittajia ole tarvinnut etsiä netin Wanted-ilmoituksilla.

 ”Uskon, että se on nimenomaan yksi vahvuuksistamme, kun tunnetaan jo pitkältä ajalta ja vietetään myös vapaa-aikaa yhdessä. Se helpottaa bändihommissa, kun tietää varmuudella, miten kunkin jäsenen kanssa kannattaa kommunikoida”, pohtii Vaattovaara.

Kuusi pöljää -biisi on kuultavissa kaikissa suoratoistopalveluissa.

Oululainen Saa kiljua julkaisi viime perjantaina 27. toukokuuta kolmannen sinkun tulevalta esikoisalbumiltaan. Kuva: Päivi Mäkelä

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta