Siirry suoraan sisältöön

Kuura Kettu vai Putu Punatulkku - lapset saavat äänestää OYSin kaverihahmon

19.2.2021

Lapset antoivat Oulun yliopistolliselle sairaalalle 105 ideaa kaverista, joka piristäisi potilasta sairaalassa. Hahmoista valittiin äänestykseen Kuura Kettu ja Putu Punatulkku, joita lapset saavat sairaalassa käydessään äänestää ensi viikon loppuun saakka.

OYSin lastenklinikan vastaanotoille ja osastoille on saatu kaksi veikeää kaveria ilostuttamaan sairaalan lapsiasiakkaita: Putu Punatulkku ja Kuura Kettu. Iloisista kaverihahmoista saa äänestää suosikkiaan sairaalakäynnillä 28. helmikuuta saakka.

Äänestyksen voittanut hahmo tulee seikkailemaan muun muassa opasteteippauksissa sairaalan käytävillä, viestintämateriaaleissa sekä OYSin uuden sairaalan leikkitiloissa. Kaverihahmo lisää ilon ja turvan tunteita sairaalassa käynnin aikana.

Hahmoja esille sairaalan työmaa-aitoihin

Toteutettava hahmo paljastetaan äänestysajan päätyttyä OYSin nettisivuilla ja somessa. Putun ja Kuuran ideoijien nimet kerrotaan hahmovalinnan yhteydessä ja voittaja saa lahjakortin kirjakauppaan.

Hahmoehdotuksissa on valtavan paljon hyviä, hienoja ja ihania kavereita. Vaikka lopulliseksi kaverihahmoksi voidaan valita vain yksi hahmo, tullaan kilpailun satoa näkemään laajemminkin muun muassa OYSin uudisrakennuksen työmaa-aidoissa.

Kaverihahmon ideoita kerättiin OYSin innovaatioalustalla syksyllä 2020. Avoimeen ideakilpailuun saatiin kaikkiaan 105 hauskaa hahmoa, joista 10 jatkoi matkaansa some-äänestykseen OYSin Facebook-sivuille.

Lopulliseen äänestykseen sairaalan vastaanottojen yhteyteen valittiin Putu ja Kuura, sillä he ovat ilahduttavia, tuovat turvaa, soveltuvat kaikille ikäryhmille ja sukupuolille, sopivat pohjoiseen sairaalaamme ja ovat mainion omaleimaisia tyyppejä.

Putun ja Kuuran on tähän äänestykseen työstänyt alkuperäisistä ideoista graafikko Elina Warsta, joka myös viimeistelee voittajatyön graafisen ilmeen muun muassa opasteisiin ja tarroihin.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Kumpi hahmoista vetää pidemmän korren, Kuura Kettu ja Putu Punatulkku, selvinnee koko ensi viikon kestävän äänestyksen jälkeen. Kuva: OYS

Lue myös

Lue lisää aiheesta