Siirry suoraan sisältöön

Kuntosalille ja uimaan pääsee jälleen pitkän tauon jälkeen myös kaupungin liikuntapaikoissa

24.5.2021

Oulun kaupungin liikuntapalveluiden hallinnoimat kuntosalit ja sisäliikuntapaikat saivat jälleen avata ovensa koronasulkujen jälkeen kaikille asiakkaille maanantaiaamuna. Emma Hulkkonen pääsi salille ja Ida Lund uimaan yli puolen vuoden tauon jälkeen.

Oulun kaupungin uimahallit, niiden yhteydessä olevat kuntosalit ja muita sisäliikuntapaikkoja avattiin jälleen kuntalaisten käyttöön maanantaista 24.5.2021 alkaen. Ovensa avasivat normaalitoimintaan Oulun uimahalli, Raatin uimahalli, Jatulin liikuntakeskus, Heinäpään jalkapallohalli, Kasarmin liikuntasali, Oulunsalon liikuntakeskus, Vorellin liikuntahalli, Värtön liikuntahalli ja Ylikiimingin kuntosali sekä Oulunsalon ja Linnanmaan jäähallit.

Emma Hulkkonen, 25, oli maanantaina heti kahdeksan jälkeen treenaamassa Raatin kuntosalilla.

”Puoli vuotta ehti tulla taukoa. On tosi kiva päästä salille”, Hulkkonen kertoi.

Normaalitilanteessa Hulkkonen käy Raatin salilla kolmesti viikossa. Koronasulun takia lihaskuntoiluun tuli pitkä tauko.

”Tosi huonosti tuli kotona tehtyä treeniä. Kävelyitä ulkona toki, mutta eihän se sama ole”, Hulkkonen kertoi. Yleensä Hulkkonen käy Raatissa vain kuntosalilla. Koronasulkujen poistuttua hän suunnitteli ensimmäisen salitreenin jälkeen kuitenkin pulahtaa poikkeuksellisesti myös uimaan.

”Varmasti tulee olemaan lihakset kipeänä. Ei ole malttanut kevyesti aloittaa, kun kerrankin pääsee!” hän iloitsi punttien nostelun lomassa.

Saunat lämpimänä uimahalleissa

Uimaopettaja Anni Kinnusen arvion mukaan Raatissa oli maanantaiaamuna kuuden jälkeen noin parikymmentä uimaria. Saunat ovat uimahalleilla normaalisti päällä, mutta vesivoimisteluja ei toistaiseksi järjestetä. Virtuaalivesivoimisteluihin voi osallistua oman aikataulun mukaan.

Ida Lund, 23, kauhoi rintauintia Raatissa aamukahdeksan jälkeen tottuneen näköisesti, vaikka taukoa edellisestä kerrasta oli useita kuukausia.

”Kerran viikossa käyn tavallisesti uimassa juoksun oheisharjoitteluna. Uinti on tärkeä treeni, koska se ei ole niin rasittavaa jaloille”, kilpamielessä pikamatkoja juokseva Lund kertoi.

Uimari takaapäin Raatin uimahallissa.
Ida Lund pääsi jälleen uimaan Raattiin yli puolen vuoden tauon jälkeen. Normaalisti uinti tai vesijuoksu kuuluvat hänellä viikoittaiseen treeniohjelmaan.

Liikuntapalvelut muistuttaa, että liikuntapaikoille tullessa maskia tulisi käyttää yleisissä tiloissa ja pukuhuoneissa. Urheilusuorituksen aikana maskia ei tarvitse käyttää, mutta laji ja oma terveydentila huomioiden sitä voi käyttää.

Liikuntapaikoissa suositellaan korttimaksua käteisen sijasta. Pienimmissäkin flunssan oireissa tulee jäädä kotiin. Kahden metrin turvavälistä tulee huolehtia liikuntapaikan kaikissa tiloissa, samoin hyvästä käsihygieniasta.

Asiakas Raatin kahvion kassalla.
Kahvilaravintolat ovat jälleen auki uimahalleissa niin Raatissa kuin Raksilassakin. Ouluhallin uusi ravintola palvelee erityisesti rokotuskävijöitä, sillä muutoin paikka on vielä rajoitetusti auki. Laajennusosa otetaan käyttöön 31. toukokuuta.
Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Emma Hulkkonen treenasi tyytyväisenä Raatin uimahallin kuntosalilla maanantaiaamuna. Kuntosalilla välineet tulee puhdistaa käytön jälkeen. Maskia saa käyttää myös treenatessa. Kuvaaja: Hanna Sankala-Sivula

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta