Siirry suoraan sisältöön

Kun jäätävät hetket kääntyvät voimavaraksi

18.4.2020

Saha Prod Oy kohtasi maaliskuussa toistaiseksi jäätävimmän hetkensä, kun yrityksen ehkä tärkein vuosittainen tuotanto, startup-tapahtuma Polar Bear Pitching peruttiin koronaviruksen takia. Samaan syssyyn tuotantokalenteri tyhjeni kokonaan. Apu piinaavassa tilanteessa löytyi onneksi läheltä.

Maaliskuun 12. päivälle suunnitellun tuotannon peruuntuminen vain viikkoa ennen H-hetkeä oli ainutlaatuinen tapaus Saha Prodin historiassa. Sen lisäksi, että ensimmäistä kertaa jäi pitkään suunniteltu tapahtuma kokonaan tekemättä, kaikki muutkin lähitulevaisuuden tuotannot pyyhittiin kalenterista saman tien.

”Tilanteen vakavuuden tajuttuani lamaannuin aivan täysin. Valmistauduin itsekseni henkilöstön lomautuksiin tai irtisanomisiin ja olin täysin maani myynyt. Onneksi Mia sai minut potkittua ylös sängyn pohjalta”, Mikko Pohjola kertoo.

Mia Kemppaalalla, Polar Bear Pitchingin perustajalla, jäätymisen hetki kesti vain vajaan vuorokauden, ennen kuin mieli alkoi kirkastua. Hänen heräteltyään Pohjola taas mukaan touhuun on parivaljakko ehtinyt jo puuhata kaikenlaista.

Ensin Polar Bear Pitching järjestettiin kuin järjestettiinkin alkuperäisen aikataulun mukaan – livestriiminä luonnollisesti. Heti perään syntyi idea keskusteluohjelmasarjasta.

”Freezing Moment -sarjassa paneudutaan haastateltavien elämässä tapahtuneisiin jäätäviin hetkiin, joista he ovat kuitenkin jollain tavalla selvinneet. Tarinat kertovat toivosta ja sisusta sekä paremmasta huomisesta. Tuomme tunnettujenkin ihmisten voimaantumiskokemuksia laajemman yleisön tietoisuuteen”, Kemppaala visioi.

Oulusta maailmalle kestävällä konseptilla

Freezing Moment -sarjasta on tehty jo pari YouTubestakin löytyvää pilottijaksoa, joissa ovat keskustelijoina vierailleet muun muassa Peter Vesterbacka, Lasse Kukkonen ja Jussi Lotvonen.

Pilotit on kuvattu Oulujoen rannassa, mutta tuotantokaksikon suunnitelmat ovat jo kauempana. Tarkoitus on mullistaa keskusteluohjelmaformaattia kansainvälisesti ja rakentaa konseptia, jossa haastateltavat voisivat olla missä vain, mutta kuitenkin läsnä. Yleisöäkin on tarkoitus osallistaa etänä.

”Näin ohjelman teko ei vaadi matkustelua ja on muutenkin kestävämmällä sekä taloudellisemmalla pohjalla”, selittää Pohjola.

”Tarvitsemme toisiltamme inspiraatiota ja sitä kautta uskallusta lähteä tekemään asioita jäätymisen sijaan. Huomasin, että antamallani pienellä alkusysäyksellä Mikko on lähtenyt jo porskuttamaan melkoista vauhtia ja tuomaan itse työnsä kautta valoa ihmisten elämään”, päättää Kemppaala viitaten Saha Prodin viime aikojen ahkerointiin livestriimien parissa.

Jäätymisen hetkestään inspiroitunut Mia Kemppaala päätyi juontamaan pilottijaksot itse. 

-

Freezing Moment -sarjan pilottijaksot kuvattiin Koivurannan saunalautalla Oulujoen maisemissa. Kuvat: Lasse Lehto.

Liittyvät sisällöt

Lue myös