Siirry suoraan sisältöön

Kuluva viikko näyttää koronasuositusten vaikutuksen

8.12.2020

Oululaisilla todettiin yhteensä seitsemän uutta korontartuntaa maanantaina kello 14 mennessä. Määrä on selvästi viime päiviä pienempi. Alkaneen viikon kehityssuunta kertoo, miten nykyiset suositukset ja rajoitukset ovat toimineet. Viikko näyttää myös tarvitaanko uusia rajoitustoimia.

Maanantain koronatartuntojen tartuntalähteinä ovat olleet perheen sisäiset tartunnat, Stora Ensoon liittyvät tartunnat sekä muut sekalaiset tartunnat. Karanteeniin asetettiin maanantain aikana noin kuusikymmentä henkilöä. Matalaa tartuntamäärää voi selittää viikonlopun alhaisemmat näytteenottomäärät.

Viime viikolla otettiin yhteensä 4582 näytettä Oulun kaupungin näytteenottopisteissä. Näytteistä todettiin yhteensä 153 koronatartuntaa. Karanteeniin asetettiin yhteensä 877 henkilöä ja joukkoaltistumisia oli yhteensä kymmenen.

Koronasuositukset ja -rajoitukset, jotka ovat voimassa 18.12. saakka

Yleisötilaisuuksien osallistujamäärä on rajattu 10 henkilöön aluehallintoviraston päätöksellä.
Oulun kaupungin hallinnassa olevat julkiset tilat on suljettu ja suositellaan vahvasti yksityisten toimijoiden toimivan samoin.

 • Kuntosalit ja ryhmäliikuntaan, kontaktilajeihin, joukkueurheiluun sekä muuhun vastaavaan liikuntaan tai urheiluun käytettävät tilat 
 • Uimahallit ja yleiset saunat sekä niiden välittömässä yhteydessä olevat pukeutumistilat. Suositellaan, että myös kylpylät menevät kiinni.
 • Museot ja muut kulttuurilaitokset
 • Sisäleikkipuistot ja sisäleikkipaikat 
 • Kauppakeskusten yleiset tilat 

Kirjastoissa, BusinessAsemalla ja kaupungin asiointipisteissä rajoitettu palvelu.

Kilpa- ja huippu-urheilun harjoittelu- ja kilpailumahdollisuudet turvataan. Ottelutapahtumat suositellaan järjestettäväksi ilman yleisöä. Näiltä osin päätökset tekee aluehallintovirasto.

Maskin käyttöön liittyvät suositukset

 • Maskia tulisi käyttää aina joukkoliikenteessä ja muissa julkisissa liikennevälineissä.
 • Maskia pitäisi käyttää myös aina julkisissa sisätiloissa ja tilaisuuksissa, kuten myös yksityisten palveluntarjoajien tiloissa (kaupat, pankit jne.)
 • Yläkouluissa, toisen asteen oppilaitoksissa (mukaan lukien lukiot) ja korkeakouluissa
 • Työpaikoilla sisätiloissa, joissa maskin käyttö on mahdollista
 • Terveydenhuollon henkilöstölle kaikessa potilastyössä. Suositus koskee myös potilaita, omaisia, opiskelijoita ja vierailijoita.
 • Yksityistilaisuuksia ei tulisi järjestetä. Poikkeuksena suositukseen on pienimuotoiset muistotilaisuudet, joita voidaan järjestää.

Aikuisten ja lasten ryhmäharrastustoiminta on keskeytetty. Edellytetään yhdistysten ja urheiluseurojen toimivan samoin.

Lukiot siirtyvät etäopetukseen nopeutetussa aikataulussa 2.12.2020–18.12.2020. Suositellaan vahvasti muiden toisen asteen oppilaitosten toimivan samoin. Opiskelijoiden harjoittelujaksot kaupungin toimipisteissä keskeytetään.

Etätyötä tehdään mahdollisimman paljon.

Ravintolat ja baarit saavat olla auki kello 23 saakka ja avata ovensa taas aamuviideltä. Alkoholin anniskelun on päätyttävä kello 22. Ruokaravintolat saavat täyttää asiakaspaikoistaan 75 prosenttia. Anniskeluravintolat saavat täyttää puolet asiakaspaikoista. (voimassa 15. joulukuuta saakka)

 

Oulun kaupungin koronasivuilta löytyvät tarkat tiedot koronavirusepidemian leviämisvaiheen toimenpiteistä Oulussa.

 

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Mies ja maski
Maskia tulisi käyttää aina joukkoliikenteessä ja muissa julkisissa liikennevälineissä, kuten myös julkisissa sisätiloissa ja tilaisuuksissa ja yksityisten palveluntarjoajien tiloissa (kaupat, pankit jne.). Kuva: Sanna Krook.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta