Siirry suoraan sisältöön

Kulttuurivoimala ry järjestää Toppilan Alvarissa tapahtumien sarjan – ensiksi keiton lomassa runoja

4.4.2022

Kulttuurivoimala ry:n ideoima Toppila Hoodz on tapahtumien sarja, jolla on tarkoitus palauttaa elämää koronan jälkeen. Ensiksi vietetään runoillallinen, joka yhdistää vegaanisen keiton runonlausuntaan. Maksuton tapahtuma on luvassa 8. huhtikuuta.

Toppila-Koskelan asuinalueella on päätetty herättää henkiin elämää takaisin koronan jälkeen. Kulttuurivoimala ry aloittaa tapahtumat, joista ensimmäisenä järjestetään ilmainen ruokahetki sanataiteella höystettynä yhteisötila Alvarissa.

"Tarkoitus on tehdä yhteinen hetki, joka varmasti lämmittää sekä kehoa että mieltä. Tämä on ensimmäinen tapahtuma kolmen tapahtuman sarjasta. Haluamme elävöittää koronan jälkeistä Toppilaa”, kertoo tapahtuman tuottaja Susanne Kainto.

Tapahtuman taustalla vaikuttaa Kulttuurivoimala ry. Runoja tilaisuudessa lausuu Eeva Maria al-Khazaali.

“Keittoa jaetaan niin kauan kuin sitä riittää. Odotan innolla, että pääsen kuulemaan tekstejä Eeva Marian pian julkaistavasta teoksesta”, Kainto lisää.

Eeva Maria al-Khazaali on feminististä autofiktiota kirjoittava runoilija, jonka tekstejä on luonnehdittu ilmaviksi. al-Khazaalin uusin teos Paperi, haavoja julkaistiin 2020 ntamolta. Tässä tilaisuudessa kuullaan vuoden 2022 aikana julkaistavasta teoksesta, Dakota, ennen kuulematonta runoutta.

Toppila Hoodz, 8.4. 2022 klo 18-20. Tapahtuma on päihteetön ja täysin maksuton. Koskelan suuralueen yhteisötila Alvari, Kuorimokatu 1.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Runoja Alvarin tilaisuudessa lausuu Eeva Maria al-Khazaali. Kuva: Tekla Vähärautio

Liittyvät sisällöt

Lue myös