Siirry suoraan sisältöön

Kulttuuripääkaupunkikisa on loppusuoralla - asiantuntijaraati saapuu Ouluun ensi torstaina

23.5.2021

Kesäkuussa ratkeaa Euroopan kultuuripääkaupunki-kisa, jossa etsitään sopivinta kandidaattia Suomesta vuodelle 2026. Nyt ollaan jo loppusuoralla ja torstaina 27. toukokuuta saapuu viisihenkinen raati tutustumaan Oulun kulttuurielämään.

Euroopan kulttuuripääkaupunkikisa ratkeaa pian. Voittaja selviää toinen kesäkuuta, kun kansainvälinen raati julkaisee voittajan nimen.

Yksi kolmesta suomalaisesta hakijakaupungista saa vuoden 2026 kulttuuripääkaupungin aseman. Päätös tehdään hakukirjan, kansainvälisen raadin ja esittelytilaisuuden perusteella. Viisihenkinen kansainvälinen raati vierailee Oulussa 27. toukokuuta.

Raati vierailee muun muassa Oulun taidemusossa, Oulun teatterissa, Pikisaaren taiteilijatiloissa, kulttuuritalo Valveella ja Kuusisaaren tapahtumapuistossa. Raati saapuu Ouluun Tampereelta ja jatkaa matkaansa Savonlinnaan.

Varsinainen, 9-henkinen kansainvälinen valitsijaraati kuulee Oulu2026:n hakemusesittelyn Helsingissä 31. toukokuuta, jolloin Oulu2026-ryhmässä on mukana kymmenhenkinen tiimi vastaamassa raadin kysymyksiin.

Oulu voittoon -kisa 

Oulu2026 toivoo oululaisilta kannustusta viime metreillä. Käynnissä on Oulu voittoon -kisa, joka on sisällöltään vapaa ja antaa mahdollisuuksia luovuudelle. Kannustaa voi vaikka laulamalla, temppuilemalla, runoilemalla tai virkkaamalla.  

Parhaat kannustukset voivat voittaa maineen ja kunnian lisäksi hotelliyön kahdelle ja muita mukavia palkintoja.  

”Kisatilanteessa kannustaminen on tärkeää, joten Oulu2026 kutsuu kaikki kannustamaan Oulu voittoon”, kannustaa Oulu2026-projektipäällikkö Heli Metsäpelto.

Osallistuminen on helppoa: 

Ideoi kannustus Oululle yksin tai hyvän porukan kanssa. 

Osallistumistapa on vapaa – kuva, piirustus, äänite, video, ihan mitä vaan.

Lähetä kannustuksesi viimeistään 25.5. jollakin seuraavista: 

WhatsApp 040 484 8741 

sähköposti oulu2026@ouka.fi 
Instagram #Ouluvoittoon #Oulu2026 

Laita Whatsapp- ja sähköpostiviestiin mukaan nimesi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi. 

Jos osallistutte kisaan porukalla, valitkaa yksi yhteyshenkilö, joka edustaa koko joukkuetta ja laittaa videon eteenpäin. 

Tarkemmat kisatiedot löytyvät verkkosivulta www.ouluvoittoon.fi 

Oulun hakukirjaan voi tutustua Oulu2026-verkkosivuilla (www.oulu2026.eu/hakukirja)

-

Lue myös