Siirry suoraan sisältöön

Koulutiet vilkastuivat jälleen - asukasyhdistykset mukana turvaamassa oululaisten koulumatkaa

11.8.2021

Tänään keskiviikkona ovat jälleen tuhannet koululaiset aloittaneet syyslukukautensa. Tämä tarkoittaa myös tarkkaavaisuutta liikenteessä. Tästä hienona esimerkkinä Lintulammen asukasyhdistys, joka haastoi Oulun muiden kaupunginosien vapaaehtoiset turvaamaan tänään koulunsa aloittavien koulutietä.

Höyhtyän, Lintulan, Karjasillan ja Mäntylän alueilla kymmenet vapaaehtoiset ovat olleet huomioliivein varustettuna auttamassa koululaisia syyslukukauden alkuun jo 20 vuoden ajan. Liikenneturvallisuuden parantamiseen on tartuttu myös Rajakylässä.

Lintulammen asukasyhdistyksen työntekijät ja alueen vapaaehtoiset valmiina turvaamaan alkavaa koulutietä. Kuva: Anne Varis

Vapaaehtoisten liikenneohjaajien läsnäolo risteysalueilla on keventänyt autoilijoiden kaasujalkaa koulujen alkaessa ja saanut paljon kiitosta vuosien saatossa myös vanhemmilta. Lintulammen asukasyhdistys vastaa nyt myös alueen iltapäiväkerhotoiminnasta, joten liikennekasvatusta jatketaan kerhoissa myös pidemmälle syksyyn.

“Tietysti ensiluokkalaisia jännittää kouluun meno ja unohdetaan seurata liikennettä. Autoilijoiden lisäksi olemme herättämässä myös pyöräbaanan käyttäjien huomiota, että liikenteessä on nyt syksyllä paljon koulutietään aloittelevia, joten vauhtia on syytä hidastaa myös baanalla”, muistuttaa Tuija Pohjola Lintulammen asukasyhdistyksestä.

“Hoksautamme koululaisille turvalliset kohdat tien ylitykseen ja vähän vanhempia muistutamme kypärän käytöstä, joka varsinkin yläastelaisilla näyttää unohtuvan matkasta. Monella nuorella myös huomio on enemmän puhelimessa, kuin ympäröivässä liikenteessä, mikä ei ole kovin turvallinen tapa olla liikenteessä”, Pohjola lisää.

Rajakylässä satsataan puolestaan someen ja Meidän Rajakylä ja Toppilan Kulttuurivoimala julkaisivat liikenneturvallisuudesta muistuttavan videon, joka on nähtävillä myös täällä.

Koulujen aloitusviikolla poliisi suorittaan nopeuksien tehovalvontaa taajama-alueella.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Pyöräteillä on liikkeellä paljon innokkaita koululaisia, joten tarkkaavaisuus on tarpeen myös kevyen liikenteen väylien vanhemmille käyttäjille. Kuva: Tommi Villa

Lue myös

Lue lisää aiheesta