Siirry suoraan sisältöön

Koulujen siisteyteen ja koululaisten ruokailuun kiinnitetään erityistä huomioita koulujen avautuessa

11.5.2020

Lapset palaavat kouluihin ensi torstaina. Korona-aika ei kuitenkaan ole ohi, joten tilojen siisteyteen ja ruokailun järjestämiseen kiinnitetään kouluissa erityistä huomiota.

Epidemia-aikana siivotaan normaalia tehokkaammin. Kaikki usein kosketeltavat pinnat, esimerkiksi ovenkahvat, käsinojat, pulpettien ja pöytien pinnat, valokatkaisijat ja vesihanat, puhdistetaan huolellisesti ja mahdollisuuksien mukaan useammin kuin kerran päivässä. WC-tilojen siivousta tehostetaan käyttämällä desinfiointiainetta.

Siivoustyössä käytettävät välineet puhdistetaan huolellisesti, ja myös siivoustyötä tekevien suojautumiseen virustartuntoja vastaan kiinnitetään erityistä huomiota.

Jos tiloissa on oleskellut koronavirusta sairastava henkilö, tilat siivotaan erillisten ohjeiden mukaisesti, ennen kuin ne otetaan uudelleen käyttöön.

Käsienpesun kautta ruokailemaan

Koulujen ruokailujen järjestäminen vaatii myös erityistoimia. Oppilaat ruokailevat huolehtien riittävistä turvaväleistä ja porrastetusti eli ruokasaleissa ei ole isoa määrää oppilaita samalla kertaa. Oppilaat pesevät kätensä ennen ruokailuun tuloa ja henkilökunta jakaa ruoan oppilaille.

Ruoanjakelussa kiinnitetään huomiota hyvään käsihygieniaan sekä elintarvikkeiden valmistus-, säilytys- ja kuljetuslämpötiloihin.

 

  • Oulun Tilapalvelut vastaa Oulun kaupungin koulujen puhtaus- ja ateriatuotannosta.
  • Tilapalvelut noudattaa puhtauspalveluissaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä Työterveyslaitoksen yleisohjeistusta tartuntatautien ehkäisemiseksi.
  • Näiden ohjeiden perusteella on siivoushenkilökunnalle laadittu sisäinen ohjeistus yhteistyössä kaupungin hygieniahoitajan kanssa.
  • Kouluruokailun turvallisesta järjestämisestä on jaettu kouluille yleisohjeet.

-

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Kaikki usein kosketeltavat pinnat puhdistetaan huolellisesti.

Liittyvät sisällöt

Lue myös