Siirry suoraan sisältöön

Koulujen ja päiväkotien pihoja remontoidaan kesän aikana

6.6.2020

Oulun kaupunki peruskorjaa ja uudistaa kesän aikana koulujen ja päiväkotien pihoja. Uudistustöitä tehdään yhteensä kymmenessä eri kohteessa.

Päiväkodeista piha-alueet peruskorjataan Saarelan, Koskelan, Ahvenojan ja Laivakankaan päiväkodeissa. Kouluista pihan peruskorjaus tehdään Oulun Suomalaisen Yhteiskoulun lukion, Knuutilankankaan koulun, Rajakylän koulun, Hintan koulun ja Takkurannan koulun pihoilla.

Pihojen peruskorjauksissa uusitaan tyypillisesti pihan pintarakenteita, sadevesijärjestelmiä ja salaojia. Tämän lisäksi leikkivälineitä ja aitoja uusitaan todella kattavasti sekä kunnostetaan tai korvataan uudisrakennuksilla piharakennuksia. Yhteensä pihoja uusitaan kesän 2020 aikana noin kolmen miljoonan euron arvosta.

”Pihojen uusiminen lisää lapsien ja koululaisten viihtyvyyttä sekä kannustaa liikkumaan. Uudet materiaalit lisäävät pihojen turvallisuutta ja pidentävät niiden käyttöikää.”, kertoo rakennuttajavalvoja Elias Rautio Oulun Tilapalvelut -liikelaitoksesta.

Suurimmat uudistukset tehdään Knuutilankankaalla ja Rajakylässä. Knuutilankankaalla uusitaan muun muassa pintarakenteet, valaistus, leikkivälineet ja muu pihavarustus. Kiinteistön piha-alueet salaojitetaan, ja perustukset saavat suojakseen uudet patolevyt. Pihalle rakennetaan uusi pihavarasto, ja koulurakennuksen päätyyn tulee uusi katsomorakenne, josta oppilaat voivat seurata opetusta tai välituntipelejä.

Rajakylässä uusitaan muun muassa pintarakenteet, routaeristys, valaistus, leikkivälineet ja muu pihavarustus. Kiinteistön piha-alue salaojitetaan puuttuvilta osin ja perustukset saavat suojakseen uudet patolevyt. Vanhat huonokuntoiset katokset puretaan ja rakennetaan uudet tilalle.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Myös OSYK:in eli Oulun Suomalaisen Yhteiskoulun lukion pihaa laitetaan tänä kesänä uuteen uskoon. Kaikkiaan parannuksia tehdään kymmenessä koulussa ja päiväkodissa.

Lue myös

Lue lisää aiheesta