Siirry suoraan sisältöön

Kotiseutumarkkinat levittyvät Rotuaarin aukiolta Mannerheimin puistoon

13.8.2021

Kotiseutumarkkinat levittyvät Rotuaarin aukiolta Mannerheimin puistoon tulevana perjantaina ja lauantaina 13.- 14. elokuuta. Esillä käsityö, perinnekulttuuri ja ruoka kulttuuri-ilmastonmuutoksen hengessä.

Kotiseutumarkkinat on osa valtakunnallisia Kotiseutupäiviä, jotka järjestetään Oulussa 12.-15. elokuuta. Kotiseutupäivien teemana on kulttuuri-ilmastonmuutos. Tapahtumassa nähdään monipuolisesti teemaan sopivaa ohjelmaa ympäri Oulua.

Kotiseutumarkkinoilla on esillä ruokatuotteita, käsitöitä, perinnekulttuuria, vaatteita ja asusteita, taidetta ja alueen palveluita. Tarjolla on paljon itse tehtyä ja lähellä tuotettua.

Oulun keskustan alueella on tiedossa Kotiseutumarkkinoiden aikaan värikästä ohjelmaa. Sounds of Oulu tuo perjantaina Rotuaarin aukiolle rytmimusiikkia bluesista rokkiin ja jatsista lattareihin. Oululaisen rytmimusiikin konsertti Sounds of Oulu alkaa jazz-paraatilla kävelykadulla klo 17.00, ja sen jälkeen ohjelma jatkuu Rotuaarin lavalla oululaisten big bandien konsertilla, jossa esiintyvät Oulu Big Band, TT Big Band ja Teekkaritorvet.

Yli 300 esiintyjän joukko

Lauantaina Oulun kävelykatukeskustan villitsee Kaupunnikarkelot. Keskusta täyttyy musiikilla, tanssilla, näytöksillä, jotka esittelevät perinnekulttuuria tuoreella ja osallistavalla otteella.

Mukana on yli 300 esiintyjän joukko, jossa on mukana kansanmusiikin ja kansantanssin harrastajia, ammattilaisia ja perinnekulttuurin vaalijoita ja uudistajia. Kansallispuvut pääsevät tuulettumaan näytöksessä Rotuaarin aukion lavalla. Kaupunnikarkelot päättyvät klo 18 Rotuaarilta FolkJam-flashmobiin ja kulkueeseen, joka saattaa joukon Pikisaaren urbaaniin kyläjuhlaan.

Tapahtumaan tehdään vallitsevan koronatilanteen vuoksi erillinen terveysturvallisuussuunnitelma. Tapahtumaan suositellaan tulemaan ainoastaan terveenä. Alueella on tarjolla käsidesiä sekä myyjien pisteillä että erillisillä automaateilla kävelykeskustan sisääntuloväylillä. Asiakkaita pyydetään pitämään turvavälit ja käyttämään tarvittaessa maskia. Koronaturvallisuuteen liittyviä ohjeita löytyy alueelta ja tapahtuman tekijät sekä järjestyksenvalvojat perehdytetään niihin.

Kotiseutumarkkinat ovat avoinna 13.-14.8. perjantaista lauantaihin. Perjantaina markkinat avautuvat klo 14.00 ja kestävät iltaan klo 21.00 asti. Lauantaina markkinat avautuvat klo 12.00 ja päättyvät klo 17.00.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Rotuaarilla vauhtia antaa lauantaina Kaupunnikarkelot samaan aikaan Kotiseutumarkkinoiden kanssa.

Lue myös

Lue lisää aiheesta