Siirry suoraan sisältöön

Kotisairaalamarkkinat valtaavat Oulun Rotuaarin – tarjolla myös marjaämpäreitä

18.8.2021

Kaikille avoin ja pääsymaksuton Kotisairaalamarkkinat järjestetään Oulun Rotuaarilla perjantaina 20. elokuuta. Jorma Uotisen juontamassa tilaisuudessa esitellään kotisairaalatoimintaa asiapitoisella ja myös viihteellisellä ohjelmalla. 300 ensimmäiselle markkinavieraalle jaetaan ilmaiset marjaämpärit.

Kotisairaalamarkkinoiden tavoitteena on saada kaikenikäiset ihmiset kiinnostumaan kotisairaalatoiminnasta ja sen tarjoamista mahdollisuuksista Pohjois-Pohjanmaalla.

Markkinoilla on tarjolla tietoa niin nykyisin toimivista kotisairaalamalleista kuin kehitettävästä toiminnasta ja kurkistetaan myös tulevaisuuteen. Markkinoilla esitellään Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen eli POPsoten kehittämistyötä – järjestötoimintaa ja kokemustoimintaa unohtamatta.

”Toivomme, että tämä tilaisuus tavoittaa tavallisia kansalaisia ja tuo esille koko POPsoten hanketyötä”, kommentoi POPsoten ikäihmisten palveluiden kehittämisohjelman projektikoordinaattori Satu Kangas.

”Paikaksi valittiin Rotuaari, koska halusimme tuoda tietoa kotisairaalapalvelusta mahdollisimman lähelle asiakkaita ja asukkaita”, jatkaa kotisairaalahankkeen projektiasiantuntija Johanna Alahäivälä.

Mikä on kotisairaala?

Kotisairaalahoito on sairaalatoimintaa asiakkaan kotona tai asumispalvelussa. Tätä voi olla esimerkiksi kotihoitoon soveltuva erikoissairaanhoito, saattohoito tai avohoidossa annettavat palvelut. Tarkoituksena on tarjota asiakkaalle mahdollisimman hyvää hoitoa kodinomaisesti ja turvallisessa ympäristössä.

POPsoten ikäihmisten palveluiden kehittämisohjelmassa on pilotoitu kotisairaalatoimintaa Oulun eteläisellä alueella. Tavoitteena on muun muassa yhdenvertaistaa palvelujen saatavuutta, vähentää päivystyksen painetta ja sairaalapäiviä, hillitä kustannusten kasvua sekä parantaa palveluiden laatua ja vaikuttavuutta yhteisillä käytänteillä.

Puheenvuorot tapahtumassa käyttävät muun muassa Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen muutosjohtaja Ilkka Luoma, POPsoten ikäohjelman projektikoordinaattori Satu Kangas sekä joukko kotisairaalan, saattohoidon ja ensihoidon asiantuntijoita. Rotuaarin markkinapöydissä voi tutustua aiheisiin tarkemmin.

Tarjolla myös tanssia ja ämpäreitä

Markkinoiden viihteellisestä puolesta vastaavat Oulun eteläisen alueen kotisairaalan työntekijät, kun he ottavat kansainvälisen Jerusalema-tanssihaasteen vastaan. 300 ensimmäiselle markkinavieraalle jaetaan ilmaiset marjaämpärit.

Kaikille avoin ja pääsymaksuton Kotisairaalamarkkinat järjestetään Oulun Rotuaarilla perjantaina 20.8.2021 klo 9.30–13.30.

OHJELMA

9.30: Tilaisuuden avaus, sairaanhoitopiirin johtaja Ilkka Luoma

9.45: Mitä on kotisairaalatoiminta nyt ja tulevaisuudessa, geriatri Marja-Liisa Karjula

10.00: Palliatiivinen ja saattohoito kotona, erikoislääkäri Eeva Rahko

10.15: Akuutti kotisairaalatoiminta, erikoislääkäri Jussi Piuva

10.30: Ensihoito yhteistyökumppanina kotisairaalassa, ensihoidon toimialajohtaja Mirja Annala

10.45: POPsote-hankkeen esittely, hankejohtaja Jouko Luukkonen

11.00: POPsote-ikäohjelma, projektikoordinaattori Satu Kangas

Tutustumista markkinapöytiin

12.00: Ihimiset.fi-palvelun esittely ja järjestöyhteistyön edustajien puheenvuoro

12.15: Asiakkaana kotisairaalassa, kokemusasiantuntijoiden puheenvuorot, Oulu

12.30: Oulun eteläisen alueen kotisairaalapilotin aluekehittäjien paneeli, kotisairaalan työntekijöiden kansainvälinen ”Jerusalema”-haaste

13.30: Tilaisuuden päätös

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Elokuun 20. päivänä Rotuaarilla esitellään kotisairaalatoimintaa asiapitoisella ja myös viihteellisellä ohjelmalla. Kuva: arkisto / Sanna Krook

Lue myös

Lue lisää aiheesta