Siirry suoraan sisältöön

Kortti ikäihmiselle hassusta paikasta löytää perille vanhustenviikolla

6.10.2020

Vietämme parhaillaan vanhusten viikkoa. Sen kunniaksi ja ikäihmisten ilahduttamiseksi oululaisista kouluista lähetetään tällä viikolla yhteensä 750 lasten kirjoittamaa korttia oululaisvanhuksille.

Ideana oli lähettää vanhustenviikolla pieni viesti lapsen maailmasta vanhuksen kotiin.

Lapsia pyydettiin kuljeskelemaan jossain hassussa tai kivassa paikassa ja kirjoittamaan viestinsä sieltä. Niinpä tervehdyksiä tuli esimerkiksi patterin välistä ja pöydän alta.

Kortit lähtivät ensin kouluista Intiön Hoivalle. Valmistuskeittiötä ne kulkevat ateriapalveluiden mukana ikäihmisten koteihin Oulussa.

”Meillähän ikäihmiset saavat kulttuurielämyksiä laitoksissa, mutta nyt aloimme miettiä miten saadaan kulttuuria myös heille, jotka asuvat kotona”, sanoo palvelupäällikkö Toini Kärenlampi Intiön Hoivalta.

Hän on huomioinut, että korttien sävy on mukavan positiivinen: toivotetaan hyvää syksyä, kysytään mielivärejä ja lempipaikkaa. Runollisuuttakin löytyy.

Korttitempauksen järjesti vanhustenviikon suunnittelutyöryhmä, johon osallistui työntekijöitä Valveelta ja ikäihmisten hyvinvointipalveluista.

 

Kivuttomat hetket ja kynsien lakkaus tekevät onnelliseksi

Kotihoidon asiakkaat kertoivat mitkä asiat tuottavat heille onnellisuutta ja mitä he haluaisivat tehdä avustajan tai hoitajan kanssa.

Onnelliseksi tekevät terveys, perhe, lapset, lastenlapset, aurinko, kivuttomat hetket, ruoka, hyvä musiikki, käsillä tekeminen, rakkaus, kotona asuminen, parvekkeella istuminen - ja että läheisillä on kaikki hyvin.

Yhdessä tekemisen toiveita olivat muun muassa päästä laulamaan, ulos syömään, elokuviin, kauppaan tai kahville. Kynsien lakkaus ja pizza olivat myös toiveiden listalla.
 
Lisäksi toivottiin käyntiä konsertissa, hartiahierontaa, mahdollisuutta käsitöihin tai käydä tutustumassa kaupunkiin, vaikka Valkeaan.

 

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Tällä viikolla oululaiskoululaiset muistavat vanhuksia.

Lue myös

Lue lisää aiheesta