Siirry suoraan sisältöön

Koronavirusta liikkeellä edelleen paljon, mutta sairaalakuormitus osoittaa tasaantumisen merkkejä Pohjois-Pohjanmaalla

30.3.2022

Sairaalakuormitus alueen sairaaloissa ja vuodeosastoilla on ollut viime viikot nousussa, mutta osoittaa nyt merkkejä tasaantumisesta. Alueellinen koordinaatioryhmä ei linjannut muutoksia alueella voimassa oleviin suosituksiin.

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä kokoontui tarkastelemaan alueen koronatilannekuvaa tiistaina 29. maaliskuuta. Ryhmä ei linjannut muutoksia alueella voimassa oleviin suosituksiin, vaan päätti pitää esimerkiksi maskisuositukset sekä suosituksen etä- ja lähityön yhdistämisestä edelleen voimassa.

Vaikka suurin osa sairastaa koronaviruksen aiheuttaman taudin kotona ja enää vain osa tartunnoista kirjautuu virallisiin tilastoihin, on koronatautia Pohjois-Pohjanmaalla edelleen liikkeellä paljon. Tilanne on näkynyt maaliskuun ajan myös alueen sairaalakuormituksessa, vaikka sairaalahoitoa tarvitsevien koronapotilaiden määrä osoittaakin nyt tasaantumisen merkkejä.

Rokote kannattaa ottaa

Perusterveydenhuollon vuodeosastoilla potilasmäärät ovat säilyneet kuluneen viikon ajan yhteensä noin 60 potilaan tuntumassa. Oulun yliopistollisessa sairaalassa potilasmäärät ovat taittuneet takaisin alkuvuoden noin 15 päivittäisen potilaan tasolle. Tehohoidon potilasmäärät eivät ole nousseet.

Koronapotilaiden määrän lisäksi terveydenhuollon ammattilaisten sairauspoissaolot ja sijaisten saamisen vaikeus haastavat terveydenhuoltoa edelleen.

Alueellinen koordinaatioryhmä muistuttaa, että epidemia-ajan yleiset turvallisuusohjeet riittävistä turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta ovat edelleen tärkeitä epidemian hillitsemiseksi.

Myös koronarokote kannattaa ottaa, mikäli sellainen vielä itseltä puuttuu. Erityisen tärkeitä rokotukset ovat koronavirustaudin riskiryhmiin kuuluville, eli esimerkiksi ylipainoisille ja ikääntyneille ihmisille.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Vaikka koronatilanne on tasaantumassa, terveydenhuollon ammattilaisten sairauspoissaolot ja sijaisten saamisen vaikeus haastavat terveydenhuoltoa edelleen. Kuva: arkisto

Lue myös

Lue lisää aiheesta