Siirry suoraan sisältöön

Koronavastaanottoja lisätään ensi viikolla Oulussa – näytteenottoajan voi varata verkossa

13.8.2020

Oulun kaupunki muuttaa koronavastaanottojen järjestelyjä, sillä lomilta paluu elokuun alussa on johtanut testaustarpeen voimakkaaseen kasvuun ja palveluiden ajoittaiseen ruuhkautumiseen. On tärkeää hakeutua testattavaksi lievilläkin oireilla tai jos epäilee saaneensa koronavirustartunnan.

Ensi maanantaista 17. elokuuta alkaen voi varata pelkän koronanäytteenottoajan verkossa, jos asiakkaan oireet ovat lieviä, eikä hän koe tarvitsevansa ammattilaisen arviota voinnistaan. Aika koronanäytteenottoon varataan Oulun Omahoidon kautta www.oulunomahoito.fi.

Jos asiakas kokee tarvitsevansa myös ammattilaisen arviota voinnistaan, hän voi tehdä oirearvion verkossa Omaolo-palvelussa www.omaolo.fi tai soittaa Oulun kaupungin koronaneuvontaan numeroon 08 558 41414 (ma–to klo 8–16, pe klo 8–15). Iltaisin ja viikonloppuisin voi soittaa Oulun seudun yhteispäivystyksen numeroon 08 315 2655. Omaolosta tai koronaneuvonnasta saa toimintaohjeet ja tarvittaessa asiakas ohjataan koronavastaanotolle ja näytteenottoon.

Positiivisesta tuloksesta aina soitetaan

Jos vointi on heikentynyt ja tarvitsee hoitoa, koronavastaanotolle voi tulla suoraan ilman yhteydenottoa. Samoin koronavastaanotolle voi saapua ilman ajanvarausta jonottamaan, jos päivän näytteenottoajat ovat menneet. Paikalle kannattaa tulla kello 14 mennessä, jotta näytteet ehditään ottaa ennen kello 16, jolloin vastaanotot sulkeutuvat.

Koronavastaanottojen jonotustilanteen voi tarkistaa 17.8. alkaen kunkin vastaanoton verkkosivulta, sivun oikeasta laidasta. (https://www.ouka.fi/oulu/terveyspalvelut/hoitajien-ja-laakareiden-vastaanotto)

Koronanäytteen tulos tulee muutaman päivän kuluessa asiakkaan Omakantaan www.kanta.fi, josta näkee omat terveystiedot. Jos tulos on positiivinen, näytteenantajalla on koronavirus. Jos tulos on negatiivinen, näytteenantajalla ei sillä hetkellä ole ollut koronavirustartuntaa. Positiivisesta testituloksesta aina soitetaan ja annetaan lisäohjeet. Negatiivisesta testituloksesta ei soiteta.

Uusia koronavastaanottoja avataan

Jatkossa koronavastaanottoja on aiempaa useammalla akuuttivastaanotolla Oulussa. Hengitystieinfektiopotilaita hoidetaan maanantaista 17. elokuuta alkaen Kontinkankaan, Tuiran, Oulunsalon ja Haukiputaan akuuttivastaanotoilla.

Tuiran ja Kontinkankaan akuuttivastaanotoilla on kaksi erillistä tilaa, jossa toisessa hoidetaan hengitystieinfektiopotilaita ja toisessa muita akuutin potilaita. Oulunsalossa ja Haukiputaalla akuuttivastaanotolle otetaan vain hengitystieinfektiopotilaita.

Muuta kiireellistä hoitoa vaativat potilaat, joilla ei ole koronaoireita, hoidetaan Kontinkankaan, Tuiran, Kaakkurin ja Kiimingin akuuttivastaanotoilla. Näihin voi hakeutua hoitoon myös Oulunsalon ja Haukiputaan alueelta. Kaakkurin ja Kiimingin akuuttivastaanotolla ei hoideta hengitystieinfektiopotilaita.

Vastaanotoille saapuminen on turvallista

Kiireettömissä asioissa asiakkaat voivat edelleen ottaa yhteyttä puhelimitse omaan terveysasemaan tai hyvinvointikeskukseen.

Akuuttivastaanottojen muutosten ansiosta Oulun kaupunki pystyy entistä paremmin varautumaan koronavirustilanteen pitkittymiseen. Samalla kaikille asiakkaille pyritään takaamaan entistä nopeampi pääsy hoitoon. Kaikille vastaanotoille on turvallista saapua ilman tartunnan pelkoa.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Oulunsalossa ja Haukiputaalla akuuttivastaanotolle otetaan vain hengitystieinfektiopotilaita. Kontinkankaalla ja Tuirassa vastaanotetaan myös muita akuutteja potilaita.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta