Siirry suoraan sisältöön

Koronatilanne Oulussa tasaantumassa ja rokotukset etenevät hyvin

16.8.2021

Oulussa on tartuntojen määrän kasvu taittunut. Luokitus on silti vielä kiihtymisvaiheessa eli epidemian toiseksi pahimmalla tasolla.

Viime viikon uusien tartuntojen ja altistumisten määrät säilyivät samana edelliseen viikkoon nähden. Taso molemmissa on kuitenkin korkea. Sairaalassa hoidettavien määrä on pysynyt maltillisena.

 Tartuntalähteinä viikolla 32 olivat perheen sisäiset tartunnat, yksityiset tapaamiset, työpaikat, ravintolat ja yleisötapahtumat. Tuntemattomasta lähteestä olevien tartuntojen osuus säilyi pienenä, edellisen viikon tapaan noin 13 prosentissa.

Joukkoaltistumisia tuli ilmi 11 viime viikon aikana. Joukkoaltistuksia tapahtui kouluilla, päiväkodeissa, yksityistilaisuuksissa ja harrasteryhmissä.  

Näytteenotto väheni hieman edelliseen viikkoon verrattuna. Taso yli 3400 näytettä on kuitenkin korkea. Näytteenottoa jouduttiin resursoimaan lisää.

 Rokotuskattavuus nousee Oulussa hyvin. Tavoitetaso on yli 85 prosenttia ykkösrokotteessa, jonka ovat jo saavuttaneet kaikki yli 40 -vuotiaat ikäryhmät. Myös nuorten 12–15-vuotiaiden rokotekattavuus alkoi viime viikon kuluessa nopeasti nousta. Eniten tulisi panostaa lisää ikäryhmään 20–39-vuotiaat.

Tällä viikolla Ouluhallilla rokotetaan ykkös- ja kakkosrokotteita sekä ajanvarauksella että ilman ajanvarausta walk-in -linjalla. Lisäksi rokotuksia toteutetaan eri kouluilla erillisen suunnitelman mukaan.

Jokaisen on edelleen syytä hakeutua koronatestiin lievissäkin flunssa-, vatsa- ja yleisoireissa. Oululaiset voivat varata ajan maksuttomaan koronanäytteenottoon Pihlajalinnan testauspisteille, jotka sijaitsevat Rehapoliksessa ja drive-in näytteenottopisteellä Oritkarissa. Oulun kaupungin omat näytteenottopisteet sijaitsevat Limingantullin näytteenottopisteellä ja koronavastaanotoilla. Lisätiedot: https://www.ouka.fi/korona

Oulun koronatilanne pähkinänkuoressa

• tartunnat viime viikolla 159, edellisellä 152

• karanteeniin viime viikolla 640, edellisellä 633

• joukkoaltistumiset viime viikolla 11, edellisellä viikolla 6

• ilmaantuvuus  100 000 asukasta kohden 148,8

• sairaalahoidossa OKS 0 potilasta, OYS alle 5 potilasta

• testatut viime viikolla 3481

• positiivisten osuus oululaisten näytteistä viime viikolla 2,8 prosenttia

• rokotetut 143 063, noin 69 prosenttia oululaisista 1. rokote, noin 38 prosenttia 2. rokote

-

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Tällä viikolla Ouluhallilla rokotetaan ykkös- ja kakkosrokotteita sekä ajanvarauksella että ilman ajanvarausta walk-in -linjalla. Kuva: arkisto/ Sanna Krook

Lue myös

Lue lisää aiheesta