Siirry suoraan sisältöön

Koronatartuntojen määrä vähentynyt edellisistä viikoista

10.11.2020

Alueellinen koordinaatioryhmä ja Oulun kaupungin tilannekuvaryhmä arvioivat koronan kokonaistilannetta tänään tiistaina ja ottavat kantaa nykyisten suositusten jatkoon.

Oulussa koronatartuntojen voimakas kasvu hidastui selvästi viime viikon aikana, mikä tarkoittaa siirtymistä kiihtymisvaiheen kynnykseltä enemmän perusvaiheen suuntaan. Aiemmin viikoilla 43–44 koronatartuntojen määrä kasvoi Oulussa voimakkaasti. Vielä ei kuitenkaan ole palattu syyslomaviikkoa edeltäneelle tasolle, jolloin tartuntoja oli noin 10–20 tartuntaa viikossa.

Viime viikolla tartuntoja oli yhteensä 46 eli noin 40 prosenttia vähemmän kuin viikoilla kahdella edellisellä viikolla. Näytteitä otettiin 3019 kappaletta, joka on määrältään saman verran kuin edelliselläkin viikolla. Karanteeniin asetettiin 359 henkilöä, mikä myös on suurin piirtein saman verran kuin edellisellä viikolla. Joukkoaltistuksia tuli ilmi 15, mikä on 50 prosenttia enemmän kuin edellisellä viikolla.

Nykyisten suositusten mukaan kasvomaskia tulee käyttää julkisissa sisätiloissa ja yleisötapahtumissa Oulussa. Yli 20 hengen yksityistilaisuuksia ei suositella pidettäväksi ja ryhmämuotoiseen harrastamiseen tehtyjä ohjeita tulee noudattaa. Jos on osallistunut tilaisuuteen, kuten yleisötapahtumiina ja harrastustoimintaan, jossa on riski korona-altistukselle, suositellaan välttämään vierailuja ikääntyneiden ja riskiryhmään kuuluvien luokse 10 päivän ajan.

Koronatietoa ja ajanvaraus löytyvät kaupungin verkkosivuilta www.ouka.fi/korona

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Kontinkankaan koronavastaanotto. Kuva: Sanna Krook.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta