Siirry suoraan sisältöön

Koronatartuntojen määrä pysynyt korkeahkona

24.11.2020

Koronatartuntojen määrä on säilynyt korkeahkona eikä osoita selviä vähenemisen merkkejä Oulussa. Tartuntojen määrä ei ole kuitenkaan viimeisen viikon aikana kasvanut kiihtyvästi.

Maanantaina 23.11.2020 Oulussa kello 16 mennessä todettiin kahdeksan uutta koronatartuntaa. Tartuntalähteitä olivat muun muassa perheen sisäiset tartunnat ja työpaikoilla sekä koulussa tapahtuneet tartunnat.

Maanantaina tuli ilmi kaksi uutta joukkoaltistumista, joista toinen oli OSAOn Kontinkankaan yksikön lähihoitajakoulutuksessa. Toinen uusi joukkoaltistuminen tuli ilmi Kaukovainion koululla. Maanantaina asetettiin noin 60 henkilöä karanteeniin.

Mahdollisia altistumisia ravintoloissa

Neljässä ravintolassa Oulussa on voinut altistua koronalle. Kyseisissä ravintoloissa kyseisenä aikana oleskelleiden on tarpeen tarkkailla oireitaan ja herkästi hakeutua testeihin. Kyseessä ovat Sticky Wingers Oulu, keskiviikkona 18.11.2020 kello 19.30–21, Tuba Food & Lounge, keskiviikkona 18.11.2020 kello 18–19.30, Pepper's, keskiviikkona 18.11. ja torstaina 19.11. kello 21–22 ja COVID-19 Bar, keskiviikkona 18.11. ja torstaina 19.11. kello 21–22.

Oulun kaupungin alueella 3.12.2020 saakka voimassa olevat suositukset

  • Suu-nenäsuojainten käyttöä suositellaan julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa. Suositus koskee yli 15-vuotiaita. Suositus ei koske yläkouluja eikä toisen asteen oppilaitoksia.
  • yli 20 hengen yksityistilaisuuksia ei suositella järjestettäväksi.
  • Ryhmämuotoiseen harrastamisessa suositellaan noudatettavan tarkennettuja turvallisuusohjeita.
  • Suositellaan välttämään vierailuja ikääntyneiden ja riskiryhmään kuuluvien luokse 10 päivän ajan sen jälkeen, kun on osallistunut tilaisuuteen, jossa on kasvanut riski korona-altistukselle. Näitä ovat esimerkiksi yleisötapahtumat ja harrastustoiminta.

Ajankohtaista koronatietoa ja ajanvarausohjeet löytyvät kaupungin verkkosivuilta www.ouka.fi/korona

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Drive-in testauspaikka
Oulun kaupungin näytteenottopaikoilla otettiin yhteensä 3373 koronanäytettä viime viikolla. Kyseessä oli yksi vilkkaimmista viikoista. Kuva: Sanna Krook.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta