Siirry suoraan sisältöön

Koronasuositukset jatkuvat joulukuun alkupäiville saakka Oulussa

10.11.2020

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä kokoontui jälleen tiistaina 10.11. arvioimaan alueen koronaepidemiatilannetta. Ryhmä linjasi, että Oulun alueelle annettujen suositusten voimassaoloaikaa jatketaan joulukuun 3. saakka.

Koronatartuntojen määrä on säilynyt syyslomaviikon tartuntapiikin jälkeen maltillisina, ja epidemia on Pohjois-Pohjanmaalla edelleen perustasolla. Eilen maanantai iltapäivään mennessä Oulussa todettiin viisi uutta tartuntaa.

”Vaikuttaisi siltä, että annetut suositukset ovat purreet. Kiitos tästä kuuluu tietysti kaikille alueen asukkaille, jotka ovat suosituksia noudattaneet”, koordinaatioryhmän puheenjohtaja, OYS:n johtajaylilääkäri Juha Korpelainen kommentoi.

Oulussa koronatartuntojen voimakas kasvu hidastui selvästi viime viikon aikana, mikä tarkoittaa siirtymistä kiihtymisvaiheen kynnykseltä enemmän perusvaiheen suuntaan.

Jotta tilanne säilyy hyvänä myös jatkossa, koordinaatioryhmä linjasi, että Oulun kaupungin alueelle annettuja suositusten voimassaoloaikaa jatketaan 3.12.2020 saakka.

Pikkujoulujen järjestämiseen suositellaan vaihtoehtoisia tapoja

Koordinaatioryhmä muistuttaa, että alueella voimassa olevat suositukset on tärkeää huomioida myös esimerkiksi pikkujouluja suunniteltaessa.

Pikkujoulujen järjestämisessä on hyvä muistaa samat periaatteet kuin muissakin korona-ajan kohtaamisissa: tärkeintä on huolehtia 1–2 metrin turvavälistä, noudattaa hyvää käsihygieniaa ja yskiä hihaan tai nenäliinaan. Oireisena pienenkään porukan kokoontumiseen ei tule osallistua, vaan silloin on paikallaan hakeutua koronatestiin.

Oulun kaupungin alueella 3.12.2020 saakka voimassa olevat suositukset

Suu-nenäsuojainten käyttöä suositellaan julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa. Suositus koskee yli 15-vuotiaita. Suositus ei koske yläkouluja eikä toisen asteen oppilaitoksia.
Suositellaan, ettei yli 20 hengen yksityistilaisuuksia järjestetä.
Ryhmämuotoiseen harrastamisessa suositellaan noudatettavan tarkennettuja turvallisuusohjeita.
Suositellaan välttämään vierailuja ikääntyneiden ja riskiryhmään kuuluvien luokse 10 päivän ajan sen jälkeen, kun on osallistunut tilaisuuteen, jossa on kasvanut riski korona-altistukselle. Näitä ovat esimerkiksi yleisötapahtumat ja harrastustoiminta.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Kasvomaskien käyttöä suositellaan edelleen Oulussa. Koronasuositusten voimassaoloaikaa jatkettiin joulukuun puolelle.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta