Siirry suoraan sisältöön

Ajanvaraus koronarokotuksiin aukeaa suurille ikäluokille Oulussa hiihtolomalla

2.3.2021

Tänä vuonna 75 vuotta täyttävät tai sitä vanhemmat henkilöt voivat varata ajan rokotukseen ensi viikolla, 9. maaliskuuta alkaen Oulussa. Rokotuksia on annettu tällä hetkellä 4,5 prosentille oululaisista eli noin 9200 henkilölle.

Rokotukseen ovat oikeutettuja 9.3. alkaen myös vuonna 1946 tai aiemmin syntyneen henkilön kanssa samassa taloudessa asuvat 70-vuotiaat ja sitä vanhemmat henkilöt sekä kaikenikäiset omaishoitajat.

Ruuhkautumisvaaran vuoksi kuntalaisia pyydetään ottamaan yhteyttä vasta sitten, kun ajanvaraus avautuu.

Ei vielä leviämisvaiheessa

Oulu on epidemian toiseksi pahimmalla tasolla eli kiihtymisvaiheessa. Epidemiatilannetta arvioidaan uudelleen tänään 2. maaliskuuta alueellisessa koordinaatioryhmässä.

Uusia tartuntoja oli eilen maanantaina 14, sunnuntaina 4. Karanteeniin on asetettu 26 henkilöä.

Maanantaipäivän neljästätoista tartunnasta tavallisimpia tartuntalähteinä ovat Oulun kaupunginsairaala, perhe ja työ. Tuntemattomasta lähteestä on vain yksi tartunta.

Oulun kaupunginsairaalassa on yhteensä tartunnan saaneita potilaita nyt 32 ja työntekijöitä 13. Lisäksi altistuneita työntekijöitä on 18 ja altistuneita potilaita on 10. Niistä saattohoito-osaston potilaista, jotka ovat saaneet koronatartunnan, on kuollut kolme. Torjunta- ja rajoitustoimet sairaalassa jatkuvat ja alkuviikosta toteutetaan uusia testauskierroksia.

Aiemmat ryhmät jatkuvat

Oulussa annetaan tällä viikolla yhteensä 3410 rokoteannosta. 80-vuotiaiden ja sitä vanhempien sekä riskiryhmiin kuuluvien 60-69-vuotiaiden koronarokotukset jatkuvat Ouluhallissa, Tuiran hyvinvointikeskuksessa, Haukiputaan hyvinvointikeskuksessa, Kiimingissä entisessä Jokirannan koulussa ja Oulunsalon terveysasemalla.

Rokotuksiin on pakollinen ajanvaraus. Lue lisää: www.ouka.fi/koronarokotukset

Rokotukseen ovat oikeutettuja 9.3. alkaen 75-vuotiaat sekä vuonna 1946 tai aiemmin syntyneen henkilön kanssa samassa taloudessa asuvat yli 70-vuotiaat ja kaikenikäiset omaishoitajat.

Lue myös

Lue lisää aiheesta