Siirry suoraan sisältöön

Koronarokotukset laajenevat jälleen Oulussa

27.4.2021

Koronarokotukset laajenevat edelleen Oulussa. Rokotusvuorossa ovat nyt 62-vuotiaat eli vuonna 1959 syntyneet ja sitä vanhemmat henkilöt sekä riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat 16-vuotiaat ja sitä vanhemmat henkilöt.

Tällä hetkellä Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella on rokotettu ensimmäisellä rokotteella 23,7 prosenttia väestöstä. Oulussa vastaava luku on 21,3 prosenttia.

Tahti vaihtelee Oulun naapurikunnissa. Pudasjärvellä on rokotettu jo 40,6 prosenttia väestöstä, kun taas esimerkiksi Limingassa 15,8, Kempeleessä 19,7, Iissä 25,5 ja Tyrnävällä 18,6 prosenttia asukkaista.

Koko maassa ovat ensimmäisen annoksen saaneet 27,4 prosenttia väestöstä.

Rokotuksissa käytetään Biontech-Pfizerin ja AstraZenecan rokotetta. AstraZenecan rokotetta voidaan antaa voimassa olevan THL:n ohjeistuksen mukaisesti vain yli 65-vuotiaille.

Varaa aika netistä

Rokotusta varten varataan aika etukäteen ensisijaisesti hyvinvointipalvelujen nettiajanvarauksesta, joka vaatii tunnistautumisen. Toissijaisesti ajan voi varata puhelimitse koronarokoteajanvarauksesta numerosta 08 558 41415 ma–to kello 8–16, pe kello 8–15.

Puhelimitse tehdyissä ajanvarauksissa suositellaan jättämään takaisinsoittopyyntö. Linjalle ei kannata jäädä odottamaan, eikä soittaa numeroon useita kertoja. Toisen puolesta ajan varaaminen onnistuu vain puhelimitse.

THL:n linjauksen mukaisesti riskiryhmän 2 alaikäraja on jatkossa 16 vuotta, kun se aiemmin oli 18 vuotta.

Katso lisäohjeet sivulta: www.ouka.fi/koronarokotukset

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Koronarokotukset laajenevat nyt koskemaan vuonna 1959 syntyneitä henkilöitä. Kuva: kaupungin kuva-arkisto

Lue myös

Lue lisää aiheesta