Siirry suoraan sisältöön

Koronarajoitukset jatkuvat koko tammikuun - kaupungin kulttuuri-, liikunta- ja harrastuspaikat pysyvät kiinni

13.1.2021

Nykyisiä koronarajoituksia ja suosituksia on päätetty jatkaa Oulun kaupungin johtamissa kiinteistöissä tammikuun loppuun saakka. Liikuntapaikat ja suurin osa kulttuurilaitoksista pysyvät kiinni, mutta kirjastot palvelevat edelleen rajoitetusti.

Tänään Oulussa on todettu 16 uutta tartuntaa. Tartuntojen määrä on samaa korkeaa tasoa kuin alkuviikostakin. Tartuntalähteinä korostuvat ystävät, tuttavat ja perhe. Tuntemattomasta lähteestä olevien tartuntojen määrä on noin viidesosa.

Kaupunki päätti myös jatkaa voimassa olevia koronarajoituksia helmikuun alkuun saakka.

Sulut koskevat edelleen kaupungin kuntosaleja ja ryhmäliikuntaan, kontaktilajeihin, joukkueurheiluun sekä muuhun vastaavaan liikuntaan tai muuhun ryhmäharrastetoimintaan liittyviä tiloja, kuten nuorisotiloja, koulutilojen iltakäyttöä tai pukukoppeja.

Uimahallit jatkavat sulkua sekä museot ja muut kulttuurilaitokset. Kirjaston toiminnassa on muutoin rajoituksia ja yleisötilaisuuksiin tarkoitetut tilat Oulun kaupungin toimipaikoissa ovat suljettu.

Ulkoliikuntapaikat avoinna

Sulku ei koske yksilöharjoittelua ulkoliikuntatiloissa ja -paikoilla, kuten hiihtoa ja luistelua.

Kilpa- ja huippu-urheilun harjoittelu- ja kilpailumahdollisuudet mahdollistetaan sarjalisenssisopimukseen tai urheilusopimukseen perustuvalle ammattilaisurheilulle OKM:n määritelmän mukaisesti, maajoukkuetoiminnalle, Olympiakomitean tukiurheilijoille ja OKM:n apurahaurheilijoille.

Hyvinvointilautakunta kokoontuu tarvittaessa päättämään mahdollisesta rajoitusten purkamisesta aiemmin, jos koronatilanne sen sallii.

Hyvinvointilautakunta on tartuntatautilaissa tarkoitettu kunnan tartuntatautien torjunnasta vastaava toimielin, jolla on oikeus päättää toimialueellaan toimitilojen sulkemisesta sekä yleisten kokousten tai yleisötilaisuuksien kieltämisestä.

Lisää koronasta tästä linkistä.

Kaupungin uimahallit ja kulttuurilaitokset pysyvät kiinni helmikuun alkuun saakka. Kirjasto palvelee rajoitutusti.

Lue myös

Lue lisää aiheesta