Siirry suoraan sisältöön

Koronapassilla sisään uimahalleihin ja Ouluhalliin

7.12.2021

Koronatilanteen pahentuessa on koronapassi otettu käyttöön myös kaupungin liikuntapaikoissa, kuten Ouluhallilla, Oulun uimahallissa Raksilassa, Raatin uimahallilla sekä Jatulin liikuntakeskuksessa ja Vesi-Jatulissa.

Jatkossa liikuntapaikkoihin pääsee ainoastaan näyttämällä koronapassia ja kuvallista henkilöllisyystodistusta. Myös ryhmäliikuntaan edellytetään koronapassia. Koronapassia ei vaadita alle 16-vuotiailta.

Koronapassin edellytyksenä on joko saatu rokotesuoja, 72 tunnin sisällä saatu negatiivinen koronatesti tai todistus sairastetusta koronataudista. Kehotamme lataamaan tai tulostamaan paperisen koronapassin etukäteen Omakannasta.

Oulun kaupungissa on myös voimassa yleinen maskisuositus. Kasvomaskia ei tarvitse käyttää urheilusuorituksen aikana, eikä sen käyttöä edellytetä myöskään alle 12-vuotiailta.

AVI:n ohjeet velvoittavat myös seuroja

Oulun kaupungin liikuntapalvelut edellyttää, että kaupungin tiloissa toimivat urheiluseurat ja muut toimijat noudattavat oma-aloitteisesti Pohjois-Suomen aluehallintoviraston (AVI) ohjeita.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on päätöksellään kieltänyt 3. joulukuuta alkaen sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä.

Lisäksi AVI on päättänyt, että tiistaista 7. joulukuuta alkaen asiakas- ja yleisötiloista vastaavien toimijoiden on järjestettävä tilojen käyttö siten, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden lähikontaktin aiheuttamaa koronatartunnan riskiä voidaan ehkäistä. Koronapassi on vaihtoehto rajoituksille laissa määritellyissä tilanteissa. Rajoitukset ovat voimassa 31.12.2021 asti.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Koronatilanteen pahentuessa on koronapassi otettu käyttöön myös kaupungin uimahalleissa. Kuva: arkisto/Sanna Krook

Lue myös