Siirry suoraan sisältöön

Uimahalleissa käynnistyivät vuosihuollot ja Oulu-hallin peruskorjaus sai aikaistetun startin

27.3.2020

Poikkeustilanteen sulkemat liikuntapaikat eivät vietä pelkästään hiljaiseloa. Raksilan, Raatin ja Vesi-Jatulin uimahalleissa on nyt käynnissä kesähuoltoajalle suunnitellut korjaus- ja kunnostustyöt. Myös Linnanmaan liikuntahallissa tehdään parhaillaan huoltotöitä.

Raksilan uimahallin vuosihuolto mahdollisesti valmis jo ennen kesää

Isännöitsijä Jari Leviäkankaan mukaan tavoitteena on, ettei uimahalleja tarvitsisi pitää kesällä suljettuna pitkiä jaksoja tai parhaassa tapauksessa ollenkaan. Toteutuma riippuu toki vielä siitä, kuinka hyvin huoltoon tarvittavia materiaaleja saadaan ja pysyykö työväki terveenä.

”Hyvässä lykyssä saadaan tehtyä kaikki huoltotoimenpiteet jo nyt, ja ainakin Raksilan uimahallia pyritään pitämään jatkossa avoinna mahdollisimman paljon”, kertoo Leviäkangas. 

”Mikäli tulevan kesän festivaalit toteutuvat aikataulussa tai hieman viivästetysti, Raatin liikuntakeskusta joudutaan pitämään niiden vuoksi jonkin verran kiinni. Silloin ainakin Raksila palvelee asiakkaita.”  

Kesän tapahtumia ei ole vielä siirretty, mutta vara-aikoja on varattu lähes kaikille festivaaleille. Lähitulevaisuuden näkymiin vaikuttaa tietysti myös se, miten pitkään koronan aiheuttamissa poikkeusoloissa ylipäätään joudutaan elämään. 

 

Oulu-hallin peruskorjaus käyntiin etuajassa

Oulu-hallin peruskorjauksen oli tarkoitus käynnistyä aikataulun mukaisesti toukokuun puolessa välissä, mutta rakentajat pääsevät nyt liikkeelle etuajassa.

”Hallissa otettiin saman tien tekonurmi pois paikoiltaan, eli se lähti kuukautta aikaisemmin kuin normaalisti. Rakentajien kanssaan mietitään, mitä töitä voitaisiin aloittaa jo heti”, summaa Leviäkangas.

Yleisölle suunnatut messutapahtumat ovat Oulu-hallista tältä keväältä peruttu. Tapahtumat eivät kuitenkaan katoa kokonaan kalenterista – niitä joudutaan nyt vain odottamaan hieman, sillä osa siirtyy syksyyn ja jopa ensi vuoteen.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Lähikuukaudet näyttävät, voidaanko Oulun uimahallia Raksilassa pitää kesällä auki tavallista enemmän vai vähemmän. Kuva: Esa Eirola

Liittyvät sisällöt

Lue myös