Siirry suoraan sisältöön

Koronan leviämistä on estetty tehokkailla hygieniatoimilla Oulun Tilapalveluissa

17.12.2020

Oulun Tilapalveluissa on tehty onnistuneita liikkeitä koronan torjunnassa. Sekä työntekijät että esimiehet ovat omalla käytöksellään kuten maskien käytöllä estäneet viruksen leviämistä.

Ateriapalvelupäällikkö ja Oulun Tilapalvelut -liikelaitoksen valmiuspäällikkö Pauliina Värttö kertoo esimerkin flunssaoireisesta työntekijästä, joka sai negatiivisen koronatestituloksen. Esimies kielsi tulemasta töihin, sillä oireet pahenivat. Ja kun uusi testi otettiin, se kertoikin positiivisesta tuloksesta.

”Tämä henkilö työskenteli satojen henkilöiden yhteisössä ja olisi voinut tartuttaa todella monia ihmisiä", sanoo Värttö. "Nyt ei ketään altistunut, sillä hän myös oli pitänyt maskia ennen flunssaoireita. Työntekijä on vapautunut karanteenista ja palannut töihin”, Värttö kertoo.

Tilapalveluissa työyhteisön käytännön työ virusta vastaan on muutenkin auttanut torjumaan koronaa. Esimiehet ja työnjohto kävivät maskit omilla kasvoilla viemässä maskeja työntekijöille sen sijaan, että työntekijät lähtisivät sankoin joukoin hakemaan niitä itse.

Opit auttavat jatkossa myös kausi-influenssassa

Oulun Tilapalveluissa 600 työntekijää toimii muun muassa kaupungin kiinteistöhuollossa, virastomestari-, ateria- ja puhtauspalveluissa, kouluissa, päiväkodeissa, ikäihmisten hoitolaitoksissa, liikuntapaikoissa sekä uima- ja jäähalleissa.

Kevään etäopetuksen aikana Tilapalveluista jaettiin enimmillään 10 000 päivittäistä eväspakkausta sivistys- ja kulttuuripalveluiden kanssa.

”Se taisi olla Suomen suurimpia jakeluja”, Värttö arvelee.

Syksyllä toimitettiin karanteeniruokapaketteja muutamalle lapselle tai useammalle koululuokalle.  

Värttö arvelee, että moni puhtauskäytäntö tuli Tilapalveluihin jäädäkseen.

”Virusten torjunnasta olemme oppineet paljon. Koronan tarkentamia hygieniatoimenpiteitä, esimerkiksi turvavälejä ja käsienpesua, voisi huomioida tavallisen kausi-influenssankin aikanakin.”

 

Keväällä Oulun Tilapalveluista jaettiin Suomen oloissakin ennätykselliset 10 000 eväspakkausta päivässä. Kuva: Marita Halonen

Lue myös

Lue lisää aiheesta