Siirry suoraan sisältöön

Koronaepidemia hankaloitti kulttuuritoimijoiden kevättä

26.6.2020

Oulun kaupungin kulttuuripalvelujen toteuttamassa kyselyssä käy ilmi, että koronaepidemia ja siihen liittyvät rajoitukset ovat vaikuttaneet suuresti kulttuuritoimijoihin.

Kyselyyn vastasi taitelijoita, kulttuurialan yhdistyksiä sekä työryhmiä, jotka ovat saaneet Oulun kaupungin kulttuuriavustuksia tänä vuonna. Suurimmalla osalla toiminta on keskeytynyt osittain tai kokonaan rajoitusten vuoksi. Monien tapahtumien aikataulut ovat muuttuneet ja niitä on jouduttu siirtämään tai perumaan kokonaan.

Rajoitukset ovat vaikuttaneet myös yhdistysten tuottamaan harrastustoimintaan ja erilaisiin vierailuihin.

Työmahdollisuuksien peruuntuminen ja niiden uudelleenjärjestely ovat tuoneet epävarmuutta taiteen ammattilaisten toimintaan.

Kaupungin avustukset auttoivat rajoitusten aikana

Monet kulttuuritoimijoista onnistuivat kuitenkin järjestämään tapahtumia ja tekemistä uudella tavalla poikkeustilan aikana. Virtuaaliset esitykset, kuten striimit tai teostaltioinnit antoivat mahdollisuuden korvata peruuntuneita työmahdollisuuksia.

Kaupungin myöntämät kulttuuriavustukset ovat myös tuoneet perusturvaa hankalina aikoina. Avustusten käyttöaikaa onkin jatkettu ensi vuoden kesäkuuhun saakka. Kyselyyn vastanneet aikovat käyttää avustuksia alkuperäiseen tai alkuperäistä lähellä olevaan tarkoitukseen.

Kyselyssä tiedusteltiin myös kehitysehdotuksista. Kulttuuritoimijat toivoivat lisää taiteen ja kulttuurin käytössä olevia tiloja, joissa vuorovaikutus kaupunkilaisten kanssa olisi helpompaa.

Kaupungilta toivottaisiin myös lisää tukea oululaisesta taiteesta tiedottamiseen.

Ihmisiä katsomassa konserttia ulkona.
Monia kulttuuritapahtumia on jouduttu perumaan tänä vuonna, joka on vaikuttanut oululaisiin kulttuuritoimijoihin.

Lue myös

Lue lisää aiheesta