Siirry suoraan sisältöön

Korona keskeytti bussien asiakastyytyväisyystutkimuksen

27.11.2020

Joukkoliikenteen asiakastyytyväisyystutkimuksen viimeinen päivä on aiotusta poiketen tänään perjantaina. Tutkimus joudutaan koronan leviämisvaiheen vuoksi keskeyttämään. Käteismaksu busseissa ei ole mahdollista ensi maanantaista alkaen.

Tutkimuksen piti alun perin kestää 4.12. asti.

”Tuokin oli jo alkuperäisestä jatkettu vastausaika, sillä kaikki eivät koronan takia halunneet osallistua tutkimukseen”, sanoo joukkoliikennesuunnittelija Helena Väliaho.

Joukkoliikenteen asiakastyytyväisyystutkimusta on tehty lähes kaikilla linjoilla yli 15-vuotiaille matkustajille. Turvalliset vastausolosuhteet on huomioitu esimerkiksi siten, että tutkimuskyselijöillä on maskit, turvavälit pidetään ja vastaaja saa pitää kynän.

Tutkimuksen tavoite oli 2 500 vastaajaa.

Liikennöitsijät saavat bonukset

Käyttäjätutkimusta tehdään kaksi kertaa vuodessa ja vastausten perusteella joukkoliikennöitsijöille jaetaan bonusta.

Väliaho kertoo, että viime keväänä tutkimus jouduttiin niin ikään keskeyttämään koronan takia. Liikennöitsijät saavat tutkimuskeskeytyksistä huolimatta bonukset sopimuksen mukaan. Niihin sovelletaan syksyn 2019 käyttäjäkyselyn tuloksia.

Juttua muokattu 14.12.2020 klo 14.19: korjattu virheellinen tieto eli bonukset tulevat liikennöitsijöille, ei kuljettajille kuten jutussa alun perin väitettiin.

Käteinen poistuu busseissa käytöstä maanantaina 30.11.

Koronatilanteen takia käteisellä ei voi maksaa Oulun joukkoliikenteessä maanantaista 30.11. alkaen.

Asiakkaat voivat maksaa Waltti-matkakortilla tai mobiililipulla.

Joukkoliikenteen asiakkaita pyydetään käyttämään bussissa liikkuessaan aina maskia. Maskit viedään käytön jälkeen roskakoriin linja-auton ulkopuolelle. Käytettyä maskia ei saa jättää linja-auton penkille tai lattialle.

 

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Asiakastyytyväisyystutkimusta Oulun onnikoissa on tehty yli 15-vuotiaille matkustajille. Kuva: Martu Väisänen

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta