Siirry suoraan sisältöön

Korona hellittämässä - Pohjois-Pohjanmaa on palannut epidemian perustasolle

7.4.2021

Jos tilanne säilyy hyvänä, päästään suosituksia ja rajoituksia purkamaan lähiviikkoina. Tällä hetkellä ei näy vielä pääsiäisen kokonaisvaikutukset tartunnoissa.

Pohjois-Pohjanmaan epidemiatilanne on kehittynyt viime viikkoina myönteiseen suuntaan. Niin tartuntojen määrä kuin ilmaantuvuuskin on jatkanut laskuaan. Alueellinen koordinaatioryhmä linjasi tiistaina 6. huhtikuuta kokouksessaan, että Pohjois-Pohjanmaa on palannut epidemian perustasolle.

Ryhmä linjasi pieniä lievennyksiä yksityis- ja yleisötilaisuuksien osallistujamääriä koskeviin suosituksiin. Uuden suosituksen mukaan yksityistilaisuuksien osallistujamäärä on nyt enintään kymmenen henkilöä, kun aikaisempi suositus on ollut kuusi henkilöä. Lisäksi aluehallintovirasto valmistelee päätöstä, jonka mukaan yleisötilaisuuksien osallistujamäärä rajattaisiin nykyisen kuuden henkilön sijaan 10 henkilöön 12. huhtikuuta ja 25. huhtikuuta väliselle ajalle.

Viiden tartunnan päivävauhti

Muut suositukset ja rajoitukset pidetään toistaiseksi ennallaan.

”Koordinaatioryhmä keskusteli niin sanotusta exit-suunnitelmasta, eli siitä, miten suosituksia päästään tulevina viikkoina varovaisesti purkamaan. Keskustelussa oli esimerkiksi julkisten tilojen, kuten kirjastojen ja museoiden aukaiseminen. Näihin palataan ryhmän seuraavassa kokouksessa ensi viikolla”, koordinaatioryhmän puheenjohtaja, OYSin johtajaylilääkäri Juha Korpelainen kommentoi.

Kuluneen viikon aikana tartuntoja on todettu alueella noin viiden tartunnan päivätahtiin.  Edellisen 14 vuorokauden aikana tartuntoja on ollut yhteensä 69. Ilmaantuvuus kahden viikon seurantajaksolla on nyt 16,8 tartuntaa sataa tuhatta asukasta kohti. Tartuntojen jäljitys toimii alueella hyvin ja miltei kaikkien tartuntojen lähteet saadaan edelleen selvitettyä.

 

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Kuluneen viikon aikana tartuntoja on todettu alueellamme noin viiden tartunnan päivätahtiin. Kaupunki päättää ensi viikolla rajoitusten purkamisesta. kuva: kaupungin kuva-arkisto

Lue myös

Lue lisää aiheesta