Siirry suoraan sisältöön

Korona hajauttaa tapahtumat pieniksi: Taitaja2021-finaalikin kisataan useassa eri paikassa

29.3.2021

Oulussa järjestetään myös korona-aikana useampia valtakunnallisia tapahtumia, kuten Taitaja2021 ja Yle Pointti. Tapahtumat hajautetaan useaan eri osoitteeseen tai järjestetään virtuaalisesti.

Tulevana toukokuuna Oulussa järjestetään sekä Taitaja2021-finaali että Yle Pointti -kaupunkifestivaali. Vallitsevan koronatilanteen takia Taitaja-finaali toteutetaan tänä vuonna hajautetusti useassa eri pohjoissuomalaisessa ammatillisessa oppilaitoksessa.  

”Järjestimme jo semifinaalin hajautetusti. Myöskään 18.–20.5. emme ole perinteiseen tapaan yhden ja saman katon alla, vaan järjestämme lajit eri puolilla Pohjois-Suomea Kalajoelta Tornioon. Lisäksi kaksi lajeista järjestetään Helsingissä ja Jyväskylässä”, kertoo Taitaja2021-kilpailujohtaja Sauli Jaara koulutuskuntayhtymä OSAOsta.  

Yleisö voi osallistua tapahtumaan virtuaalisesti mistä päin Suomea tai maailmaa tahansa. 

”Livestriimaamme kilpailulajit, joten kuka tahansa voi kirjautua verkkosivuillamme katsomaan eri lajien ja ammattien esittelyjä”, kertoo Jaara.  

Katsoja saa Jaaran mukaan striimien kautta hyvin tietoa, mihin ja millaisiin työtehtäviin koulutusaloilta voi työllistyä, millaisia ominaisuuksia alan työntekijä tarvitsee sekä millainen työtilanne tai jatkokoulutusmahdollisuudet alalla ovat. 

Livenä tai Ylen kanavien kautta 

Yle Pointti -kaupunkifestivaali järjestetään Oulussa lauantaina 29. toukokuuta. Tarkemmat tapahtumapaikat ja sisällöt sovitaan kevään 2021 aikana.  

”Yle Pointti -kaupunkifestivaali tuo Ylen sisältöjä eri kaupunkeihin ja tarjoaa samalla kaupungeille mahdollisuuden tuoda esille toimijoitaan omissa kanavissaan”, kertoo tuottaja Jarkko Halunen Oulun kaupungilta. 

Tässä vaiheessa vuotta tapahtumapaikkoja on käyty läpi eri sisältöjen näkökulmasta ja mietitty, miten tapahtumat voidaan järjestää mahdollisimman turvallisesti.  

”Ylen kanssa on sovittu, että järjestämme Yle Pointti -festarit joka tapauksessa. Teemme yleisökapasiteetin skaalaamisen ja muun siihen liittyvän varautumisen voimassa olevien suositusten ja rajoitusten mukaisesti. Jos pandemia jyllää edelleen vahvana, toteutamme tapahtuman ilman live-yleisöä pelkästään Ylen eri kanavissa”, Halunen summaa. 

Kaupunkitapahtumat luovat kaupunkikulttuuria 

Taitaja2021-tapahtuma näkyy kevään aikana etenkin digitaalisissa medioissa. Tapahtuman huomaa Oulun katukuvassa ainakin vierailijoiden sekä lipputangoissa liehuvien Taitaja-lippujen kautta. 

”Odotan, että saamme pidettyä kilpailut siten, että nuoret ja vanhemmatkin kilpailijat tuntevat osallistuvansa Taitaja-kilpailuun. Saamme toivottavasti runsaasti medianäkyvyyttä, ja yritykset kokevat osallistumisensa mielekkääksi. Toivon myös, että saamme verkon kautta paljon vierailijoita ja tavoitamme myös peruskoululaisia katselijoita, jotka miettivät tulevaa ammatinvalintaansa”, Jaara toteaa. 

Suuret kaupunkitapahtumat ovat tuottaja Jarkko Halusen mukaan merkittäviä kaupungille useista eri syistä. 

”Tapahtumat ovat tärkeä osa aktiivista kaupunkielämää, ja ne luovat piristystä kaupungin asukkaille ja matkailijoille. Yleensä tapahtumilla on myös merkittäviä taloudellisia vaikutuksia alueelle. Ylen kanssa tehtävät yhteistyötapahtumat tarjoavat kaupungille myös hyvää näkyvyyttä valtakunnallisesti sekä luovat kuvaa aktiivisesta ja vetovoimaisesta kaupungista”, Halunen tiivistää. 

Tutustu: taitaja2021.fi 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Vallitsevan koronatilanteen takia Taitaja-finaali toteutetaan tänä vuonna hajautetusti useassa eri pohjoissuomalaisessa ammatillisessa oppilaitoksessa. Kuva: Taitaja2021

Lue myös

Lue lisää aiheesta