Siirry suoraan sisältöön

Konsertti kaupan päälle – soitot ilahduttavat rokotettavia myös tulevilla viikoilla

20.4.2021

Ouluhallin koronarokotustilaisuudet jatkuvat. Aina silloin tällöin rokotettavilla on ollut mahdollisuus saada rokotteen lisäksi konserttielämys, kun Oulu Sinfonian orkesterimuusikot tai Oulun Konservatorion opiskelijat ovat pitäneet yllätyskonsertteja.

Idea rokotussoittoihin lähti Oulu Sinfonian intendentiltä Maija Kuusistolta.

”Kulttuurialalla kulunut vuosi on ollut erityisen raskas. Rokotusten alkua on odotettu kovasti. Kun sitten vihdoin rokotukset käynnistyivät, heitin ilmoille idean, että jospa juhlistaisimme tilannetta musiikilla", Kuusisto kertoo.

"Meiltä oli ensimmäisessä tilaisuudessa soittamassa muutama vaskimuusikko, jotka intoutuivat suunnitellun 20 minuutin sijaan soittamaan 2,5 tuntia, kun oli niin hienoa päästä soittamaan elävälle yleisölle. Saadun palautteen perusteella rokotussoittoja on jatkettu, ja mukaan on lähtenyt myös Oulun Konservatorio”, hän jatkaa.

Klassisesta iskelmäklassikoihin

Oulu Sinfonian muusikot ovat soittaneet Ouluhallilla erilaisilla pienkokoonpanoilla. Lavalla ovat olleet muun muassa jousikvintetti, puhallinorkesteri ja vaskiseitsikko. Musiikkina on kuultu niin rakastettuja klassisia teoksia, torvisoittokuntamusiikkia, jazz- ja iskelmäklassikoita sekä Veikko Ahvenaisen aikaamme piristämään säveltämä Koronavalssi.

Mukaan on päässyt myös hoitajien suosikki Vihreät niityt, joka sopii mainiosti Ouluhallille, sillä vihreän maton peittämä, rokotuksen jälkeisen varoajan odotteluun tarkoitettu alue sai rokotusten alettua nopeasti lempinimekseen Vihreä niitty.

Rokotettavaksi oli saapunut myös Anitta Oinas, jolle musiikki rokotustilanteessa oli mieleinen yllätys.

”Ihanalta kuulostaa”, paikalle rokotettavaksi saapunut Oinas iloitsi.
 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Rokotussoitot ilahduttavatkin oululaisia satunnaisesti myös tulevilla viikoilla. Kuva: Heli Perkkiö

Lue myös

Lue lisää aiheesta