Siirry suoraan sisältöön

Kommentoi ja osallistu – Oulun Sarjakuvakeskuksen sarjakuvapaja löytyy nyt netistä

31.3.2020

Piirrä oman sarjiksesi nettipajaan, katsele muiden piirroksia ja anna palautetta. Oulun Sarjakuvakeskus haastaa kaikenikäiset ympäri Suomen piirtämään ja osallistumaan sarjakuvapajaan.

Koronatilanne ajoi myös Oulun Sarjakuvakeskuksen etätöihin ja näin ollen kurssit ja pajatoiminta täytyi keskeyttää.

”Uudenlainen tilanne laittoi rutiinit uusiksi, joten päätimme mekin rohkeasti toteuttaa sarjakuvapajan internettiin,” sanoo Oulun Sarjakuvakeskuksen toiminnanjohtaja Harri Filppa.

”Paja on maksuton. Haastamme jokaisen tarinoimaan, piirtämään ja kommentoimaan muidenkin töitä. Sarjakuvan perusteet -sarjakuvapaja on suunnattu kaikille, jotka haluavat inspiroitua kuvia ja sanoja yhdistävään taiteeseen”, hän lisää.

Hyvää mieltä ja hymyä huulille

Harri Filppa on itse pajan vetäjä, mutta yllyttää ihmisiä osallistumaan palautteen antamiseen.

”Tarkoitus olisi levittää hyvää mieltä ja saada hymyä ihmisten kasvoille. Piirtämisen aiheet ovat vapaat, eikä määrälläkään ole rajaa. Sarjoja on kolme: lapset, nuoret ja aikuiset; joten tämä sopisi hyvin kokoperheen haasteeksi.”

Työt osallistuvat festareille

Oulun Sarjakuvakeskus järjestää ensi pääsiäisenä Viraalisarjakuvafestivaalin, jonne nyt lähetetyt pajan piirrokset osallistuvat.

”Meillä onkin festivaaleille meneillään sisältöhaku, joten kaikki rohkeasti osallistumaan”, sanoo Filppa.

”Koska tässä maailmantilanteessa lähikontakteja tulee välttää niin lämmitetään tykkäyksillä ja kommenteilla muiden osallistujien mieliä. Nyt jos koskaan on aikaa tutkia, asuuko sisälläsi pieni sarjakuvapiirtäjä!”

Pandemian jälkiaalloissa Filppa uskoo, että nettinäyttelyt myös sarjakuvamaailmaan ovat tulleet jäädäkseen.

”Sarjakuva on taidemuotona niin nuori, että se taipuu melkein mihin vain”, hän sanoo.

Tästä se lähtee:

Haaste on avoinna 10. huhtikuuta saakka ja haasteesta muodostuva näyttely on esillä Viraalisarjakuvafestivaalilla, joka järjestetään 11.-12. huhtikuuta.

Kaikkien osallistujien kesken arvotaan tuotepalkintoja ja voittajat julkistetaan myös viraalifestareilla.

Sarjakuvapajan ja siihen liittyvän sarjakuvahaasteen löydät kätevästi osoitteesta: http://www.oulucomics.com/fi/paja/

Suoralinkki Sarjakuvapajaan: www.youtube.com

Suoralinkki sarjakuvahaasteeseen: www.facebook.com/events

-

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Oulun Sarjakuvakeskuksen toiminnanjohtaja Harri Filppa yllyttää kaikkia piirtämään. "Nyt koko perhe keksimään tarinoita ja kuvailemaan niitä sarjakuvien muodossa."

Lue myös