Siirry suoraan sisältöön

8.11.2022

Oulun kaupunginjohtajan viran täyttäminen etenee. Kaupunginhallitus päätti tiistain kokouksessaan kutsua kolme hakijoista haastatteluun sekä nimesi haastatteluryhmän.

Kaupunginhallitus päätti kutsua hakijoista haastatteluun nykyisen kaupunginjohtajan Päivi Laajalan, osastopäällikkö, ylijohtaja Seppo Määtän sekä viestintäjohtaja Mikko Salmen.

Kaupunginjohtajan haastatteluryhmään kuuluvat kaupunginhallituksen ja kaupunginvaltuuston ryhmien puheenjohtajat sekä hallituksen ja valtuuston puheenjohtaja.

Kokoomus oli ennen kokousta ilmoittanut haluavansa lopettaa nykyisen johtajahaun ja aloittaa haun uudelleen, uusilla hakuehdoilla. Kaupunginhallituksen kokouksen aikana kokoomuksen Jarmo Husso esittikin, että kaupunginjohtajan rekrytointiprosessi lopetetaan toistaiseksi, mutta kaupunginhallitus päätti äänin 10–3 jatkaa valintaprosessia.

Nyt tavoitteena on, että kaupunginvaltuusto päättää kaupunginjohtajan valinnasta joulukuun kokouksessaan.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Päivi Laajala, Seppo Määttä ja Mikko Salmi kutsutaan haastateltavaksi kaupunginjohtajan virkaa täytettäessä.

Lue myös