Siirry suoraan sisältöön

Kolikoilla ja seteleillä ei pääse bussin kyytiin maanantaista alkaen

26.3.2020

Joukkoliikenne toimii edelleen Oulussa, ja nykyisiä linjoja pyritään ylläpitämään mahdollisimman pitkään. Liikennettä tarvitaan muun muassa kriittisten alojen työntekijöiden työmatkojen varmistamiseen.

Toistaiseksi talviaikataulut ovat voimassa. Yksittäisiin vuoroihin ja linjoihin tulee muutoksia, ja niistä tiedotetaan joukkoliikenteen verkkosivuilla. Muutoksia voivat aiheuttaa lähiaikoina mm. kuljettajavaje.

Lähikontakteja vältetään busseissakin

Käteisrahan käytöstä luovutaan busseissa toistaiseksi ensi maanantaista lähtien. Näin pyritään välttämään ylimääräistä rahan käsittelyä ja kuljettajien ja matkustajien välisiä kontakteja. Toimenpiteellä suojellaan kuljettajien ja matkustajien terveyttä.

Matkat maksetaan maanantaista eteenpäin Waltti matkakortilla tai Waltti Mobiililla, jolla voi ostaa kertalippuja. Matkakortit voi ladata netissä osoitteessa kauppa.waltti.fi ja mobiililippusovelluksen voi ladata sovelluskaupasta. 

Bussien ensimmäiset penkit on poistettu käytöstä, ja busseja pestään tiheästi. Pinnat, tangot ja painikkeet pyyhitään aiempaa useammin.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta