Siirry suoraan sisältöön

Koko perhe pääsee liikkumaan ja kokeilemaan merellisiä lajeja Nallikarin liikuntatapahtumassa

16.8.2021

Liikuntapalvelut järjestää yhteistyökumppaneidensa kanssa perheille suunnatun tapahtuman, jossa voi kokeilla muun muassa radio-ohjattavia purjeveneitä sekä SUP-lautailua. Tavoitteena on, että erilaisia lajeja pääsee kokeilemaan matalalla kynnyksellä.

Nallikarissa järjestetään koko perheen merellinen liikuntatapahtuma On the Beach tiistaina ja keskiviikkona 17.–18.8.2021 kello 15–18. Tapahtumassa on mahdollisuus kokeilla esimerkiksi melontaa, SUP-lautailua ja radio-ohjattavia purjeveneitä. Paikalla pääsee tutustumaan myös erityisliikunnan välineisiin kuten sähköpyöriin, golfrobottiin ja kajakkeihin.

”Tarkoituksena on, perheet pääsevät yhdessä ulkoilemaan merelliseen ympäristöön. Samalla pääsee helposti kokeilemaan eri lajeja ja me voimme esitellä uusia liikuntalajeja ja -välineitä”, kertoo liikunnanohjaaja Tapani Tuomikoski Oulun kaupungin liikuntapalveluista.

Tapahtuma soveltuu monen ikäisille. Perheen pienimmille on puuhaparkki pomppulinnoineen, peleineen ja leikkeineen. Vanhemmille ja isovanhemmille taas soveltuvat hyvin rantajumpat, joita järjestetään molempina päivinä. Rannalla voimistellaan asahi-liikkein kello 10 ja pilatesta pääsee kokeilemaan kello 15.

”Päivällä tapahtuma on varattu ensisijaisesti etukäteen paikkansa varanneille päiväkotiryhmille, erityiskoulujen luokille sekä toimintakeskusten ryhmille”, kertoo Tuomikoski. Tilanteen salliessa muutkin voivat osallistua tapahtumaan

Omien maskien ottamista suositellaan

Oulu on tällä hetkellä koronavirusepidemian kiihtymisvaiheessa. Nallikarin tapahtumaan osallistuvia suositellaan ottamaan oma kasvomaski mukaan sekä pitämään vähintään metrin turvaväli muihin kuin oman perheen tai seurueen jäseniin. Maskeja ei tarvitse käyttää, jos on alle 12-vuotias tai ei pysty pitämään niitä terveydentilansa vuoksi. Myöskään liikuntasuorituksen aikana maskia ei tarvitse pitää.

”Maskeja on saatavilla myös tapahtuman infopisteessä”, sanoo Tuomikoski.

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Järjestäjinä toimivat liikuntapalveluiden lisäksi Suomen Paralympiakomitea, Oulun Työväen Pursiseura (OTP), Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry (PopLi) sekä Oulun Golfkerho.

Nallikarin majakka ja ihmisiä auringonlaskussa.
Nallikarin liikunnallisessa tapahtumassa on mietitty tekemistä niin perheen pienimmille kuin isovanhemmillekin. Kuva: Sanna Krook
Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Liikunnanohjaaja Tapani Tuomikoski kannustaa kokeilemaan Nallikarin tapahtumassa esimerkiksi melomista. Kuva: Hanna Sankala-Sivula

Lue myös

Lue lisää aiheesta