Siirry suoraan sisältöön

Hiukkavaaran Tykkihallilla treenaavat muusikot järjestävät lauantaina jälleen oman festivaalin

4.5.2023

Hiukkavaaran Kokardiklubilla lauantaina 6. toukokuuta järjestettävällä Hiukan Paremmalla Festivaalilla on tarjolla monipuolisesti musiikkia ja viihtyisää menoa. Tapahtumassa esiintyville bändeille ja orkestereille on yhteistä se, että ne harjoittelevat kaikki entisen kasarmialueen Tykkihallilla.

Lauantaina 6. toukokuuta Hiukkavaaran Kokardiklubilla on mahdollisuus viihtyä ja jammailla iltapäivästä yöhön saakka. Siellä soi nyt toisen kerran järjestettävä Hiukan Parempi Festivaali, joka tarjoaa osallistujille monipuolisen kirjon erilaisia musiikkityylejä.

Oululainen kuvataiteilija ja musiikinharrastaja Kari Södö, joka on yksi tapahtuman järjestäjistä, kertoo kaikille suunnatun tapahtuman taustoista:

”Hiukan Paremman Festivaalin pohjana on Tykkihalliksi nimetty treenikämppä Hiukkavaarassa, jossa kaikki festivaalin bändit harjoittelevat. Halusimme Tykkihallissa treenaavien soittajien kanssa järjestää yhteisen tapahtuman ja avata samalla yleisölle sitä touhua. Erilaisia bändejä on mukana aika monipuolisesti – jokaiselle jotakin.”

"Tapahtuma on monen tyylin yhteenliittymä, eli varmaan riittää kaikille erilaista vibaa.”

Kepa Härkönen, oululainen muusikko ja musiikintekijä ja yksi festivaalin järjestäjistä, erittelee yhdeksän bändin sekä orkesterin tyylillistä kattausta:

”Meillä ei ole yhtä ja samaa tarjolla, vaan tarjonta on laaja aina duosta lähtien: instrumentaalimusaa, rockabillyä, surf-musaa, pop- ja rockmusaa sekä rhythm and bluesia. Tapahtuma on monen tyylin yhteenliittymä, eli varmaan riittää kaikille erilaista vibaa.”

”Kukin bändi soittaa noin 30–35 minuutin setin”, jatkaa Härkönen.

Härkönen nousee lauantaina estradille oman Kepa Härkönen & The Surfin´ Flames -yhtyeen kera.

Kokardiklubilla meininkiä

Kepa Härkösen mukaan vanhalla kasarmialueella sijaitseva kulttuuritila Kokardiklubi tarjoaa hyvät puitteet tapahtumalle.

”Siellä on iso esiintymislava, valot, äänentoisto ja kaikki mahdollinen, penkit ja tanssimahdollisuus. Paikka on vanha elokuvateatteri, joka on rakennettu oikein esiintymispaikaksi ja klubiksi.”

Kokardiklubi toimii vanhan elokuvateatterin tiloissa.

Viime kerralla festivaalin vastaanotto oli lämmin ja ihmiset viihtyivät. Nytkin toivomuksena suhteellisen pitkään lauantai-iltamaan on, että yleisö osallistuisi ja viettäisi mukavaa aikaa.

”Esiintymiset ovat pitkin päivää pitkällä aikajänteellä. Siinä esimerkiksi ehtii välillä käydä muuallakin ja sitten palata takaisin”, Södö sanoo.

Hiukan Parempi Festivaali

Lauantaina 6. toukokuuta 2023 Hiukkavaaran Kokardiklubilla klo 15.30–24.00.

Ohjelma:

  • 16.30 Voyage
  • 17.15 Muu Artisti
  • 18.00 Hanna & Sound Connection 
  • 18.45 Poukkula & Kemppainen duo
  • 19.30 Knockouts
  • 20.15 Kepa Härkönen & The Surfin´ Flames
  • 21.00 Suzie Peach & the Peepers
  • 21.45 Waterfall
  • 22.30 Harri & Haudankaivajat

 

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Hiukkavaaran Kokardiklubin lavalle nousee lauantaina 6. toukokuuta noin 25 muusikkoa eri kokoonpanoissa. Kuvat: Minna Mäki-Heikkilä / arkisto

Lue myös

Lue lisää aiheesta