Siirry suoraan sisältöön

Kirkko vastaa ajan huutoon – toiminta siirtyy verkkoon

20.3.2020

Koronavirus vaikuttaa myös Oulun seurakuntien toimintaan. Tapahtumia on peruttu tai siirretty virtuaaliseksi. Keskusteluapua tarjotaan puhelimessa ja verkossa. Erityisesti verkkochat on kovassa käytössä.

”Huoli heijastuu ihmisten keskuudesta. Kirkko tarjoaa sielunhoidollista keskustelua”, kertoo Oulun evankelis-luterilaisen seurakuntayhtymän yhtymäjohtaja Pekka Asikainen.

Hallituksen antaman ohjeistus 10 henkilön rajasta erilaisissa kokoontumisissa koskee myös kirkollisia toimituksia. Nuorten konfirmaatiot on peruttu toistaiseksi. Vihkimisiä, kasteita ja muita perhejuhlia siirretään myöhemmäksi, jos osallistujamäärä olisi kovasti ylittymässä.

”Läheisten osallistumisen hetkeen voi mahdollistaa esimerkiksi kuvaamalla tilaisuuden.”

Kirkot eivät sulje täysin oviaan

Sunnuntaiset jumalanpalvelukset lähetetään suoraan kirkosta verkon kautta seurakuntalaisille. Kirkossa läsnä ovat vain tilaisuuden toimittajat. Verkoon viedään myös päivittäin iltahartaudet ja viikoittain musiikkiohjelmaa. Tarjontaa kehitetään jatkuvasti.

”Olemme saaneet kiitosta ohjelman järjestämisestä ja nopeasta reagoinnista”, Asikainen toteaa.

Oulun kirkot eivät kuitenkaan sulje täysin oviaan. Sunnuntai-iltapäivisin ovet ovat auki hiljentymistä ja yksityistä rukousta varten Oulun tuomiokirkossa, Haukiputaan, Karjasillan, Kiimingin, Oulujoen, Oulunsalon ja Tuiran kirkoissa. Tällöinkin huomioidaan tarvittaessa henkilömäärärajoitus.

Viulisti Jaakko Kuusisto mukana jumalanpalveluksessa sunnuntaina

Oulun Musiikkijuhlien taiteellinen johtaja, viulisti Jaakko Kuusisto on mukana toimittamassa Oulun Tuomiokirkon Marianpäivän jumalanpalvelusta tulevana sunnuntaina. Jumalanpalvelus oli alun perin suunniteltu Oulun Musiikkijuhlien ohjelmaan kuuluvaksi juhlamessuksi.

Festivaalin muu ohjelmisto jouduttiin perumaan koronavirustilanteen edellyttämien toimenpiteiden vuoksi. Jumalanpalvelus on nähtävissä osoitteessa virtuaalikirkko.fi.

Kirkon tarjoamaa keskusteluapua verkkosivuilla https://kirkonkeskusteluapua.fi/

Oulun Musiikkijuhlien konsertista lisätietoa www.omj.fi

Seurakuntien kirkkoherranvirastot, Intiön hautaustoimisto ja keskustan seurakuntayhtymän virasto palvelevat puhelimitse ja sähköpostitse. Yhteystiedot seurakuntien löytyvät osoitteesta www.oulunseurakunnat.fi

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Oulun tuomiokirkko.
Oulun tuomiokirkon ensi sunnuntain jumalanpalveluksessa on mukana viulisti Jaakko Kuusisto. Tilaisuus striimataan. Kuvaaja Sanna Krook.

Liittyvät sisällöt

Lue myös