Siirry suoraan sisältöön

Kirjastossa viritellään yhteiskunnallista keskustelua – ensimmäisenä puhutaan ilmastopolitiikasta

11.12.2020

Oulu on mukana Sitran kansallisessa hankkeessa, Kirjastoista kansanvallan foorumeita, jonka tavoitteena on edistää demokratiatyötä kirjastoissa, tuoda poliittista keskustelua ja vuoropuhelua kirjastoihin. Ensimmäinen verkkotapahtuma on 15. joulukuuta ja siinä keskustellaan EU:n ilmastopolitiikasta.

Oulussa on ryhdytty kokeillaan kolmen erityyppisen tapahtuman tuomista kirjastoihin: Globaalista lokaaliin -verkkokeskustelua, Kansanvallan kahvit -areenatilaisuutta, sekä Nyt saa sanoa -tapahtumia nuorille ehdokkaille.

Ensimmäinen verkkotapahtuma, Globaalista lokaaliin, on kaikille avoin verkkokeskustelu, jossa meppi Sirpa Pietikäinen avaa Euroopan vihreän kehityksen ohjelman eli Green Dealin ydinteemoja.

Lisäksi Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mirja Vehkaperä kertoo ohjelman käytännön soveltamisesta Oulussa. Osallistujat voivat koko tapahtuman ajan jättää kysymyksiä chattiin – Sirpa ja Mirja vastaavat. 

Tilaisuus järjestetään Zoom-webinaarina. Mukaan voi osallistua selaimella, eikä erillisiä asennuksia koneelle tarvita. Osallistua voi myös mobiililaitteella, johon tarvitaan Zoom-sovellus.

Osallistujat kommunikoivat tilaisuudessa chatin kautta. Suoria kysymyksiä voi lähettää asiantuntijoille ja juontajat haastattelevat asiantuntijat niiden pohjalta.

Kaikille avoin ja ilmainen Globaalista lokaaliin -verkkotapahtuma 15.12. klo 17.30-19. Mukaan pääsee tästä linkistä.

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Sitran järjestämä hanke on kolmiosainen; ensimmäisessä käsitellään EU:n ilmastopolitiikkaa.

Lue myös

Lue lisää aiheesta