Siirry suoraan sisältöön

Kirjaston upouusi monitoimiauto sai kauniin, kaunokirjallisen nimen: Kauno

21.1.2022

Oulun kaupungin uuden kirjastoauton nimikilpailu on päättynyt. Valinta osui kauniiseen nimeen: Kauno.

Oulun kaupunginkirjasto järjesti nimikilpailun kirjaston uuden monitoimiauton nimen löytämiseksi. Nyt kilpailu on ratkennut ja kirjaston uuden monitoimiauton nimeksi valittiin Kauno. Kauno kiertää Teuvon tutuilla reiteillä.  

Nimiehdotuksia pystyi lähettämään sekä verkkolomakkeella että kirjastoautojen kautta. Kirjasto saikin vastauksia peräti yli 840 kappaletta, josta kirjastoväki on iloinen ja tyytyväinen. Nimeä ehdottanut ihminen kuvailee sitä kirjallisuuteen ja kirjoittamiseen liittyväksi sekä neutraaliksi. Kauno-nimen historia liittyy alkavan suomalaisuuskauden nimiin, joista monet viittaavat johonkin ihmisen hyvään ominaisuuteen, tässä tapauksessa kirjastoauton ominaisuuteen.

Kirjastoväki kiittää kaikkia osallistuneita ja ilmoittaa voittajille henkilökohtaisesti.

Tarkista kirjastoautojen pysäkit ja aikataulut kirjaston kotisivuilta: https://ouka.fi/kirjastoautot

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Oulun kaupunginkirjaston uusi Kauno astuu eläkkeelle siirtyneen Teuvon viitoittamalle kirjastouralle.

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta