Siirry suoraan sisältöön

Kirjaston Kirjasaari-sarja – matkalippuja vuoden 2020 tarinoihin

26.1.2021

Vielä ehdit mukaan seuraamaan Kirjasaari-tapahtumasarjaa Oulun kaupunginkirjaston YouTube-kanavalle. Kirjailijavieraina ovat vielä muun muassa Harri Filppa, Petri Laukka ja Anne-Maija Aalto.

Millaisia kirjoja ilmestyi vuonna 2020? Hallitseeko lastenkirjallisuutta edelleen seikkailu ja jännitys, mitkä ajankohtaiset teemat nousevat esiin nuortenkirjoissa? Mitkä ovat viime vuoden aikuisten kirjojen, pelien ja musiikin huiput? Kun asetut seuraamaan kirjaston Kirjasaari-sarjaa, saat ehkä näihin kysymyksiin vastauksia.

Keskiviikkona 27. tammikuuta kello 11.50–15.00 matkustetaan nuorten Kirjasaareen. Kirjailijavieraana Anne-Maija Aalto, turkulainen kirjailija ja intohimoinen lukija, jonka esikoisteos, nuortenromaani Syvään veteen, ilmestyi vuonna 2016.

Aallon toinen teos, dystooppinen nuorten aikuisten romaani Korento ilmestyi syksyllä 2020. Korento oli vuoden 2021 Topelius-palkintoehdokkaana.

Torstaina 28. tammikuuta kello 11.50–15.00 esittelee Oulun Sarjakuvakeskuksen toiminnanjohtaja ja sarjakuvantekijä Harri Filppa vuonna 2020 julkaistuja sarjakuvia. Harri Filppa tunnetaan erityisesti Oulun Sarjakuvafestivaalien järjestäjänä ja sarjakuvateoksestaan Kuolema meidät erotti (2017).

Torstaina mukana on myös oululainen Petri Laukka, filosofian tohtori ja kulttuurihistorioitsija, joka työskentelee Kalevan toimittajana ja tietokirjailijana.

Laukka toimii myös Suomen tietokirjailijat ry:n Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun aluevastaavana. Viime vuonna julkaistiin Petri Laukan ja Ari Turusen kirjoittama teos Solvaajat: herjaamisen hävytön historia. Petri Laukka esittelee poimintoja vuonna 2020 julkaistusta tietokirjallisuudesta.

Aikataulut ja linkit löydät osoitteesta: https://kirjastossatavataan.fi/kirjasaari/. Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Torstaina 28. tammikuuta Oulun Sarjakuvakeskuksen toiminnanjohtaja ja sarjakuvantekijä Harri Filppa esittelee vuonna 2020 julkaistuja sarjakuvia.

Lue myös

Lue lisää aiheesta