Siirry suoraan sisältöön

Kirjastoja avattiin, asiakkaat saapuivat hyvällä mielellä, maltillisesti ja turvavälejä noudattaen

11.5.2020

Oulun pääkirjastossa sekä Haukiputaan, Kiimingin ja Oulunsalon kirjastoissa aloitettiin maanantaina pika-asiointi. Pika-asiointi tarkoittaa, että varaukset noudetaan itse hyllyistä ja lainataan automaateilla.

Oulun pääkirjaston palveluesimies Pauliina Bomström oli seuraamassa tilannetta maanantaina heti klo 11, kun pääkirjaston ovi asiakkaille aukeni.

Jono Oulun kaupunginkirjaston ovella

Puoleenpäivään mennessä asiakkaita oli saapunut maltillinen määrä, noin 100 kävijää. Automaateilla oli tehty 270 lainaa itsepalveluna.  

”Kerrallaan on ollut 2 – 10 asiakasta rajatussa asiakastilassa, turvavälit ovat pysyneet, samoin aluekirjastoissa. Niissä kussakin on ollut 20 kävijää tähän mennessä. Hyvällä mielellä ovat asiakkaat ja kiittelevät, että kirjasto on auki”, kertoi Bomström. 

Kirjapino korissa valmiina lainattavaksi.

Kirjastoissa on töissä nelisenkymmentä työntekijää, puolet työntekijöistä on lomautettuina. He kaikki tulevat töihin tämän viikon torstaina.  

Kirjaston pika-asiointi on voimassa toukokuun loppuun asti. Sen jälkeen 1.6. on asiakkaiden käytössä periaatteessa koko pääkirjasto. Kuitenkin Suomen hallitukselta ja AVIlta odotetaan ohjeita, onko sellaisia palveluja, jotka eivät vielä silloinkaan kirjastoissa olisi käytössä.  

Kirjaston pika-asiointiohjeet

Näin pika-asioit 

 • Pika-asioinnin aikana varaukset noudetaan ja palautetaan itsepalveluna. Kirjastojen asiakastilat on rajattu eikä kirjastoihin saa jäädä oleskelemaan. Tämä koskee myös aineiston etsiskelyä hyllyistä, lehtien lukua ja yleensä lukusalia. 
   
 • Tarvittaessa asiakaspalvelija auttaa varausten noudossa.  
   
 • Aineistot saa lainaan varaamalla. Varauksia voi tehdä ja omien lainojen ja varausten tiedot voi tarkistaa OUTI-verkkokirjastossa osoitteessa outi.finna.fi. Tähän tarvitaan OUTI-kirjastokortti ja PIN-koodi. 
   
 • 11.–15.5. voi pääkirjastossa asioida ma–pe klo 11–17, Haukiputaan, Kiimingin ja Oulunsalon kirjastoissa ma–pe klo 13–17.  
   
 • 18.5. lähtien pääkirjasto on avoinna ma – pe klo 10 -20, lähikirjastot ja niiden aukioloajat ilmoitetaan myöhemmin.  
   
 • Lainojen eräpäivät on siirretty ja ne ovat aikaisintaan 8.6. Varausten viimeiset noutopäivät ovat aikaisintaan 1.6. Myöhästymis- ja palautuskehotusmaksuja ei tule kiinniolon aikana. 
   
 • Kirjaston keskitetty asiakaspalvelu neuvoo numerossa 08 558 47337 ja sähköpostitse osoitteessa info.kirjasto@ouka.fi. 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Kirjaston varaukset noudetaan itse hyllyistä ja lainataan automaateilla. Kuvat: Minna Mäki-Heikkilä

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta