Siirry suoraan sisältöön

Kirjastoihin rajataan asiointialueet, aukioloajat pysyvät ennallaan

1.12.2020

Koronarajoitusten ajan, 1.-18. joulukuuta, Oulun kaupungin kirjastot palvelevat rajoitetusti. Avoinna oleviin kirjastoihin rajataan asiointialue ja sisällä asioivien yhtäaikaista asiakasmäärää supistetaan.

Kirjastot ovat avoinna nykyisillä asiakaspalvelun aukioloajoilla. Omatoimikäyttö ei ole mahdollista. Aseman, Hiukkavaaran, Jäälin, Kastellin ja Puolivälinkankaan kirjastot ovat kiinni, koska nämä kirjastot sijaitsevat monitoimitalojen yhteydessä eikä niillä ole omaa sisäänkäyntiä.

Oulun pääkirjastossa voi olla kerrallaan asioida 30 asiakasta, Haukiputaan, Kiimingin ja Oulunsalon kirjastoissa 20 asiakasta ja muissa kirjastoissa 5-10 asiakasta.

Aseman kirjastossa noudettavissa olevat varaukset siirretään noudettavaksi Haukiputaan kirjastosta, Hiukkavaaran varaukset Myllyojan kirjastosta, Kastellin varaukset Karjasillan kirjastosta ja Puolivälinkankaan varaukset Tuiran kirjastosta. Varaukset ovat uusissa noutopaikoissa viimeistään torstaina 3.12. Myös Oulun uimahallin Kirjakaappi on suljettu. Kirjastojen aukioloajat voi tarkistaa kirjaston verkkosivuilta ja OUTI-verkkokirjastosta.

Varauksia voi noutaa ja palauttaa

Avoinna olevissa kirjastoissa on käytössä pika-asiointi itsepalveluna. Kirjastoista voi noutaa varauksia ja niihin voi jättää palautuksia. Aineistoa voi varata noudettavaksi OUTI-verkkokirjastossa tai ottamalla yhteyttä kirjastoon verkkotietopalvelun kautta.

Kirjastoon ei voi jäädä oleskelemaan eikä etsimään aineistoa hyllystä, lukemaan lehtiä tai käyttämään lukusalia. Rajatuilla asiointialueilla on esillä uutuuskirjoja, pikalainoja, jouluaineistoa ja nopeasti lainattavaa aineistoa.

Kontaktit kirjaston henkilökunnan ja asiakkaiden välillä pyritään pitämään lyhyinä. Kirjastoautoista on mahdollista hakea varauksia ja niihin voi jättää palautuksia, autoissa ei voi etsiä aineistoa hyllystä. Palautuksia voi jättää myös pääkirjaston, Haukiputaan, Kiimingin ja Oulunsalon kirjastojen palautusluukkuihin.

Tapahtumat perutaan tai siirretään 

Kirjastoissa ei oteta vastaan käteismaksuja, välttämättömät maksut tulee maksaa lähimaksuna pankkikortilla. Maksut voi suorittaa myös OUTI-verkkokirjastossa verkkomaksuina. Kirjastoasiointi estyy kun maksuja on 12 euroa tai enemmän.

Asiakkaiden tekemät varaukset kirjastojen tiloihin ja laitteisiin perutaan 1. joukuuta alkaen. Kirjastoihin jätetään asiakaskoneita noin 15 minuutin pituista, välttämätöntä pikakäyttöä varten. Kirjaston tapahtumat perutaan tai siirretään järjestettäväksi myöhemmin etätapahtumia lukuun ottamatta. Myös ulkopuolisten käyttäjien varaukset kirjaston tiloihin perutaan.

Lainojen eräpäivät on siirretty ja ne ovat aikaisintaan 11. tammikuuta 2021 lukuun ottamatta myöhässä olevia lainoja. Lainoja voi uusia kymmenen kertaa. Ennen 30.11. aamua noudettavissa olleiden varausten viimeiset noutopäivät pysyvät ennallaan. 30.11. ja sen jälkeen kiinnijäävien varausten viimeiset noutopäivät siirretään viikolle 3/2021. Omia lainoja voi selata ja uusia sekä varauksia selata ja hallinnoida OUTI-verkkokirjastossa.

Asioinnin yhteydessä tulee huolehtia turvaväleistä muihin asiakkaisiin ja kirjaston henkilökuntaan. Kasvomaskin käyttöä suositellaan.

Oulun kaupungin koronaohjeisiin pääset tästä.

Kirjaston keskitetty asiakaspalvelu neuvoo numerossa 08 558 47337 ja sähköpostitse osoitteessa info.kirjasto@ouka.fi.

Oulun kaupunginkirjasto ja verkkotietopalvelu: ouka.fi/kirjasto

OUTI-verkkokirjasto ja eKirjasto: outi.finna.fi

Otamme vastaan palautetta Oulun kaupungin sähköisen palautekanavan kautta osoitteessa www.ouka.fi/palaute sekä OUTI-verkkokirjastossa osoitteessa outi.finna.fi

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Koronarajoitukset koskevat myös kirjastoja, asiointi on kuitenkin mahdollista tiettyjen rajoitusten puitteissa.

Liittyvät sisällöt

Lue myös