Siirry suoraan sisältöön

Kirjasto on täynnä elämää koronasta huolimatta

1.4.2020

Vaikka kaikki kirjastot ovat suljettuina 13. toukokuuta saakka, toiminta on erittäin vilkasta. Avaa netti ja tutki mitä kaikkea kirjasto tarjoaa.

Nyt on mistä valita ja mitä tehdä! Oulun kirjastot aloittivat KirjastoLive Oulu -lähetykset maaliskuun 23. päivänä ja se lähetetään joka arkipäivä kello 12-13.

Lähetyksessä on päivittäin vaihtuvia sisältöjä kirjailijavieraista e-kirjavinkkauksiin. Tallenteen voi katsoa kirjaston kanavalta myös lähetyksen jälkeen. Tulevana perjantaina, 3. huhtikuuta, lähetyksessä vierailee sarjakuvantekijä Lauri Ahtinen. Mukaan pääset Oulun kaupungin verkkosivuilta, ja sieltä löytyy myös tuleva ohjelmisto.

Myös lasten kirjastossa on paljon nähtävää ja tehtävää. Luvassa on muun muassa satuhetkiä, lorutuokioita, nukketeatteria ja kirjavinkkivideoita. Myös oman lähikirjaston kanavia kannattaa seurata aktiivisesti. Muun muassa Limingan kirjasto tuottaa lapsille suunnattua materiaalia omalle Youtube-kanavalleen.

Onko PIN-koodi hukassa?

Myös digitukea tarvitsevat on huomioitu omalla linkkejä ja vinkkejä tarjoavalla sivullaan. Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan eKirjastoista löytyy e-kirjojen ja e-äänikirjojen lisäksi e-lehtiä, musiikkia, dokumentteja ja elokuvia.

Palveluihin kirjaudutaan kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla. EKirjasto löytyy OUTI-verkkokirjastosta osoitteesta outi.finna.fi.

Jos PIN-koodia ei ole tai se on kadonnut, uuden saa OUTI-verkkokirjaston kirjautumisikkunassa olevan Unohditko PIN-koodisi -linkin avulla asiakastietoihisi kirjattuun sähköpostiosoitteeseen. Ongelmatilanteessa voit ottaa yhteyttä kirjastosi asiakaspalveluun, yhteystiedot löytyvät kirjastojen verkkosivuilta ja OUTI-verkkokirjastosta.

Ja missä on kirjastokortti?

Uusille ja kirjastokortin kadottaneille asiakkaille luodaan väliaikaisia e-asiakastunnuksia kirjastojen e-aineistojen käyttöön. Tunnuksen saa ottamalla yhteyttä omaan kirjastoon joko puhelimitse tai sähköpostitse.

Tunnusten hankkimiseen on tulossa myös verkkolomake OUTI-verkkokirjastoon. E-asiakastunnukset poistetaan poikkeusajan päätyttyä ja kirjaston käyttöä voi tämän jälkeen jatkaa hankkimalla kirjastokortin normaalin käytännön mukaan käymällä kirjastossa.

Menikö sakkokierrokselle?

Näyttääkö varausaikasi miinusta ja sakkoa luvassa? Ei hätää, OUTI-verkkokirjastossa voi lisäksi muun muassa maksaa kirjastomaksuja sekä keskeyttää ja poistaa varauksia. Lainojen eräpäivät ja varausten viimeiset noutopäivät on siirretty poikkeusajan yli.

Myöhästymis- ja palautuskehotusmaksuja ei synny kiinniolon aikana ja kirjastojen palautusluukut on suljettu toistaiseksi.

OUTI-kirjastot palvelevat asiakkaitaan puhelimitse ja sähköpostitse mahdollisuuksien mukaan normaalisti virka-aikana. Yhteystiedot löytyvät muun muassa kirjastojen verkkosivuilta ja OUTI-verkkokirjastosta. Oulun kaupunginkirjaston keskitetty asiakaspalvelu vastaa numerossa 08 558 47337 ja sähköpostitse osoitteessa into.kirjasto@ouka.fi. Oulun kaupungin verkkosivuille pääset tästä: www.ouka.fi/kirjasto 

Linkit ja ohjeet palveluiden käyttöön löytyvät OUTI-verkkokirjastosta osoitteesta: https://outi.finna.fi

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Vaikka fyysisesti kirjastot ovat tyhjillään, niiden toiminta on siirtynyt verkkoon. Siellä on tekemistä kaikenikäisille.

Liittyvät sisällöt

Lue myös