Siirry suoraan sisältöön

Kirjallisuus- ja popkulttuuritapahtuma Kummacon tuo väriä viikonloppuun

19.5.2023

Kirjallisuuteen, cosplay- eli pukuiluharrastukseen, länsimaiseen ja japanilaiseen sarjakuvaan, science fictioniin ja peleihin keskittynyt populaarikulttuuritapahtuma Kummacon järjestetään viikonloppuna 20.–21. toukokuuta Oulun Kansainvälisellä koululla.

Vuodesta 2015 saakka järjestetty Kummacon on kaikille avoin ja pääsymaksuton kirjallisuus- ja populaarikulttuuritapahtuma. Tämän vuoden tapahtuman teemana on ”lentoon”.

Tapahtuman ohjelmassa ovat perinteisesti olleet edustettuina kirjallisuus, cosplay eli pukuiluharrastus, länsimainen ja japanilainen sarjakuva, science fiction sekä pelit. Tarjolla ovat myös teemaan sopiva kirpputori ja karaoke.

Tapahtuman kirjailijavieras on tänä vuonna Sini Helminen, joka tunnetaan neliosaisesta, kotimaiseen mytologiaan pohjautuvasta nuortenkirjasarjasta Väkiveriset (2017–2019). Sen jälkeen hän on kirjoittanut urbaania fantasiaa, kauhua ja sateenkaariromantiikkaa yhdistelevän Lujaverinen-trilogian, johon kuuluvat Hurme (2021), Sysi (2022) ja Kalma (2023).

Tänä vuonna Suomen ensimmäiseksi sateenkaarevaksi kirjallisuusfestivaaliksi julistautuvan Kummaconin toteuttaa Studio Korppikela ry vapaaehtoisten talkoolaisten sekä yhteistyökumppaneiden avulla. Studio Korppikela on oululainen tapahtuma- ja elokuvakollektiivi sekä OYY:n harrastejärjestö, jonka toiminta on avointa kaikille.

Kummacon 20.–21. toukokuuta Oulun Kansainvälisellä koululla (Kasarmintie 4), la klo 10–22, su klo 11–18.

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Cosplay-pukeutuminen on olennainen osa Kummaconia. Kuva: Studio Korppikela ry

Lue myös

Lue lisää aiheesta