Siirry suoraan sisältöön

Naistenpäivän kirjailijakeskustelu tänään Valvelivessä: Essi Kummu vie Liisa Louhelan uutuusromaanin pariin

8.3.2021

Tänään 8. maaliskuuta juhlistetaan Liisa Louhelan uutiskirjan julkistamista naistenpäivän merkeissä etätapahtuman parissa. Haastattelija ja keskustelun vetäjä on kirjailija Essi Kummu.

Maksuton etätapahtuma toteutetaan kirjailija Essi Kummun ja Liisa Louhelan välisenä keskustelutilaisuutena, jossa kirjailijat keskustelevat kirjan lisäksi rakkaudesta, rajoista, vapaudesta ja vallankäytöstä niin 1930-luvulla kuin tämän päivän kirjallisuuden kentälläkin.

Liisa Louhelan Kaikkeus on meidän -esikoisromaani on väkevä ja riipaiseva romaani omapäisen nuoren naisen kohtalosta, kun yhteisön luomat paineet ja omat toiveet menevät ristiin. Kirja kuvaa romanien ja pääväestön suhteita 1930-luvun Kainuussa.

”Kun Reeta ja Tenho kohtaavat Kainuussa kesällä 1938, aika ei ole otollinen valtaväestöön kuuluvan naisen ja kiertävän romanimiehen suhteelle. Elämänjanoinen ja hurmaavan epäsovinnainen Reeta haaveilee vaarojen takaisesta maailmasta ja vapaammasta elämästä”, kuvaillaan Louhelan tekstiä.

”Häntä kuitenkin paheksutaan pitäjässä, jonka väki käy seuroissa ja uskoo enteisiin. Myös aikakauden äärimmäiset aatteet kulkeutuvat kylille ja ihmisarvo mitataan syntyperän mukaan.”

Liisa Louhelan tuoreen Kaikkeus on meidän -romaanin (WSOY, 2021) julkistamistilaisuutta juhlistetaan ValveLivessä naistenpäivänä 8.3. kello 18. Tilaisuus on katsottavissa ValveLiven Youtube-kanavalla sunnuntaihin 21.3. saakka.

www.valvelive.fi

Liisa Louhelan (vas.) uutuuskirjasta keskustellaan tänään Valvelivessä. Vetäjänä kirjailija Essi Kummu. Kuvakäsittely: Mun Oulu

Lue myös

Lue lisää aiheesta