Siirry suoraan sisältöön

Kirja-alan ammattilaiset kokoontuvat keskustelemaan kuinka kirjat päätyvät elokuviksi

4.4.2022

Black Hole Spring event -kirjallisuustapahtumassa keskitytään siihen, kuinka kirjat päätyvät elokuviksi. Tapahtuma toteutetaan 26. huhtikuuta hybriditapahtumana. Tapahtuma järjestetään BusinessAsemalla, mutta sitä voi seurata etänä Brella-virtuaaliympäristön kautta.

Tapahtumassa puhuvat virolaiset käsikirjoittajat Andris Feldmanis ja Livia Ulman, jotka ovat käsikirjoittaneet Rosa Liksomin Hytti nro 6 -romaaniin pohjautuvan elokuvan. Lisäksi tapahtumassa esiintyy XYZ Filmsin Head of International Acquisitions Todd Brown, joka kertoo siitä, kuinka paikallista materiaalia muokataan globaaleille markkinoille.

Yksi tapahtuman erityispiirteistä on kahdenkeskiset tapaamiset, joille on varattu aikaa ohjelman jälkeen. Osallistujia kannustetaan sopimaan tapaamisia toistensa kanssa etukäteen, ja tapahtuma-alusta Brellan ominaisuuksien avulla osallistujat löytävät helposti itselleen sopivia yhteyksiä osallistujien joukosta.

Tapahtuma on avoin kaikille kirja-alan toimijoille ja sinne on vapaa pääsy. Oulun kirjailijaseura järjestää tapahtuman yhteistyössä BusinessOulun ja Pohjois-Suomen elokuvakomission kanssa.

Black Hole Spring event on osa Oulun kirjailijaseuran hanketta, jossa kehitetään pohjoispohjanmaalaisen kirjallisuuden vientiä edistävä kansainvälinen ammattilaisverkosto. Hankkeen päärahoittajat ovat Pohjois-Pohjanmaan liitto sekä Oulun kaupunki. Yhteistyökumppaneina ovat Kirjallisuuden vientikeskus Fili, Helsinki Literary Agency sekä Taiteen edistämiskeskus.

Koko ohjelma ja lisätietoa osoitteessa www.blackhole.fi.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Tapahtumassa puhuu muun muassa virolainen Andris Feldmanis, joka käsikirjoitti Hytti nro 6 -elokuvaa. Kuva: Virge Viertek.

Lue myös

Lue lisää aiheesta