Siirry suoraan sisältöön

Race of Drones pidetään yleisöltä suljettuna - seuraa kisaa streemattuna

12.3.2020

Korona-virus sulki Race of Drones Oulu -tapahtuman yleisöltä Ouluhallissa. Tapahtumaa voi seurata streemattuna.

Kilpadronet laskeutuvat Ouluhalliin jälleen 13. maaliskuuta, kun suosittu Race of Drones Oulu järjestetään jo toistamiseen.

Viime vuonna järjestetty kilpailu oli menestys, joten järjestäjät kuuntelivat osallistujia ja yleisöä ja päättivät toteuttaa tapahtuman uudelleen. 

"Ikävä kyllä, korona-viruksen takia joudumme järjestämään tapahtuman yleisöltä suljettuna. Mutta kokonaan emme tapahtumaa peru", kertovat järjestäjät.

Vuoden ensimmäisenä dronelennätyksen maailmancupina Race of Drones Oulu avaa vuoden 2020 kisakauden.

Kilpailuun oli etukäteen osallistunut nelisenkymmentä drone-lennättäjää useasta eri maasta. Yksi osallistujista on viime vuoden Race of Drones Oulun ja koko maailmancupin voittanut Tomass Pētersons Latviasta.  

”Odotukseni ovat korkealla. Viime vuonna kilpailu oli järjestetty todella hyvin ja mukana oli useita kovatasoisia kilpailijoita, kuten nytkin. Henkilökohtaisesti odotan tietenkin voittoa”, Pētersons toteaa. 

Yliopistoharrastus vei kilpatasolle

Latvian Baldonessa asuva 24-vuotias Pētersons lennättää dronea ammatikseen. Työnkuvaan kuuluu myös drone-videoiden kuvaamista, tiukkaa harjoittelua ja kopterien rakentamista. 

”Kaikki alkoi harrastuksesta yliopisto-opintojen ohessa. Suuri kiitos kuuluu veljelleni Kristapsille, joka on kannustanut minua eteenpäin drone-urallani”, Pētersons sanoo.  

Myös Kristaps Pētersonsin on määrä lennättää droneaan Ouluhallissa perjantaina. 

Dronet lentävät Ouluhalliin rakennetulla radalla jopa 200 kilometrin tuntivauhtia, joten luvassa on taatusti jännittävä show. Kilpailijat ohjaavat dronejaan kauko-ohjaimilla ja reittiä seurataan FPV-virtuaalilasien kautta. Drone-lennätys on yksi nopeimmin kasvavista urheilulajeista maailmalla.  

Laji on nousussa myös Suomessa; kansallisia kilpailuja järjestetään, ja maajoukkue on pärjännyt hyvin maailmancupissa. 

BusinessOulu järjestää Race of Drones Oulun yhteistyössä FPV Finlandin kanssa. Kilpailu on osa ammattilaisliiga FAI Drone Racing World Cupin tapahtumia. 

 Race of Drones Oulu järjestetään Ouluhallissa perjantaina 13. maaliskuuta kello 10–18. Karsinnat ja finaali alkaa kello 16.30. Seuraa kisaa streemattuna klo 10 alkaen osoitteesta https://livestream.com/onair/rod2020

Tapahtuman juontaa Ernest Lawson.

Tekstiä muutettu 12.3. Ohjelman aikataulut päivitetty.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Suosittu Race of Drones Oulu järjestetään jo toistamiseen. Tällä kertaa yleisö voi seurata kisaa vain streemattuna. Kuva: BusinessOulu

Lue myös