Siirry suoraan sisältöön

Kiireellisissä tilanteissa seudullinen sosiaali- ja kriisipäivystys auttaa ympäri vuorokauden

7.1.2021

Oulun seudullinen sosiaali- ja kriisipäivystys auttaa kiireellisessä sosiaalisen avun tarpeessa ja antaa kriisiapua järkyttävissä elämäntilanteissa. Apua voi hakea asiakas itse, läheinen, ystävä tai viranomainen.

Oulun seudullinen sosiaali- ja kriisipäivystys palvelee virka-ajan ulkopuolella Oulun, Hailuodon, Kempeleen, Limingan, Lumijoen, Muhoksen, Tyrnävän, Iin, Simon, Pudasjärven, Vaalan ja Utajärven asukkaita sekä näissä kunnissa oleskelevia.

Sosiaali- ja kriisipäivystykseen voi olla yhteydessä tilanteessa, jossa tarvitaan kiireellistä sosiaalityön arviota tai toimenpiteitä virka-ajan ulkopuolella.

Huoli esimerkiksi lapsesta

Päivystykseen voi olla yhteydessä myös, jos tekee lastensuojeluilmoituksen virka-ajan ulkopuolella tai jos henkilö itse tai hänen läheisensä kohtaa äkillisen vakavan kriisitilanteen.

Tällaisia tilanteita voivat olla huoli alaikäisen lapsen tai vanhuksen olosuhteista tai turvallisuudesta, tilanteet, joissa lapsi on päihtyneen seurassa tai hoidossa tai alaikäinen on päihtyneenä tai rikoksentekijänä sekä perhe- ja lähisuhdeväkivaltatilanteet.

Sosiaali- ja kriisipäivystyksen kriisiapua voi saada äkillisissä vakavissa kriisitilanteissa, joita ovat esimerkiksi vakavat väkivaltatilanteet, läheisen äkillinen kuolema, onnettomuudet, tulipalot sekä erilaiset läheltä piti -tilanteet.

Kiireettömissä tilanteissa voi tehdä lastensuojelu-, vanhustensuojelu- tai muun huoli-ilmoituksen tai yhteydenoton sosiaalipalveluihin sähköisesti Oulun kaupungin verkkosivuilla www.ouka.fi/huoli.

Päivystysnumeroon 044 703 6235 voi soittaa, jos on esimerkiksi suuri huoli alaikäisen turvallisuudesta.

Lue myös